Padel houkuttelemaan kävijöitä uuteen monitoimihalliin

Pyhtään Pyroll Areenan rakentaminen on loppusuoralla. Pyroll Oy on rakentamassa yksityisrahoitteista palloilu- ja monitoimihallia entisiin perunavaraston ja ratsastusmaneesin tiloihin.

padel
Pyroll Areenan tilat tennikseen.YLE / Olli Törönen

Areena sisältää yli 2 000 neliötä kenttätilaa, tekojääradan, kuntosalin ja Suomen ensimmäisen sisätiloihin rakennetun Padel - kentän. Padel on Suomessa vielä melko tuntematon squashia ja tennistä muistuttava pallopeli, jota pelataan tekonurmella.

- Padel on oikeastaan ollut tämän hallin kantava ajatus. Halusimme tuoda jonkin uuden palloilulajin, ja vaikka laji on vielä melko tuntematon, uskon, että sen suosio tulee kasvamaan lähivuosina, Aleksi Uusitalo veikkaa.

Padelin lisäksi harrastusmahdollisuuksia uudella areenalla riittää. Lentopallokenttiä on tulossa kolme, samassa tilassa voi pelata salibandyakin, sulkapallokentällä voi pelaamisen ohessa vaikka jumpata ja luistelemaankin hallissa pääsee.

- Synteettisellä jäällä on jopa jo luisteltu. Jäätä käsitellään säännöllisesti pinta-aineella, joka lisää jään luistavuutta. Jääkenttä on tarkoitettu pääasiassa perheen pienimmille, Uusitalo kuvailee.

- Paikallinen urheiluseura on puolestaan vastannut yläkerrassa sijaitsevan kuntosalipuolesta.

Seuroille ja yksityisille tarkoitetun hallin avajaisia vietetään ensi vuoden puolella.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Olli Törönen