Gyllenbergin säätiö on antanut vaikuttajien asua alennuksella

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö on antanut useiden poliitikkojen, toimittajien ja kulttuurialan vaikuttajien asua säätiön asunnoissa selvästi normaalia vuokratasoa halvemmalla. Patentti- ja rekisterihallitus aikoo nyt selvittää vuokrien tason ja syyn siihen. Halvalla on asunut muun muassa RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin, kertoo Hufvudstadsbladet.

Säätiön hallituksen puheenjohtaja Matti Klockars kertoo Hufvudstadsbladetille, että säätiö on jo tehnyt päätöksen vuokrien korottamiseksi keskimääräiselle tasolle.

Säätiön johdon laskelmien mukaan vuokria pitää nostaa kymmenen prosenttia vuodessa viiden vuoden ajan, jotta säätiön vuokrataso olisi keskimääräinen.

Nykyvuokrilla säätiön lasketaan menettävän vuositasolla noin 770 000 euroa.

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö omistaa noin 160 asuntoa eri puolilla Helsinkiä.

Säätiö omistaa muun muassa kokonaisen talon Eirassa, jossa ovat vuokralaisina muun muassa RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin ja hänen valtiosihteerinsä Marcus Rantala.

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö on perustettu vuonna 1948. Sen sääntöjen mukaan säätiön pitäisi jakaa rahaa lääketieteelliseen tutkimukseen ja steinerpedagokiikkaan sekä pitää yllä Signe ja Ane Gyllenbergin vanhassa kodissa olevaan museota Helsingissä.