Sarjajohtaja Lukko niukasti parempi

Rauman Lukko kaatoi Turussa TPS:n 3-2 ja vankisti johtoasemansa jääkiekon SM-liigassa jo 18 pisteeseen. Päähuomio kiinnittyi kuitenkin keskusteluun maalivahti Petri Vehasen mahdollisesta siirtymisestä KHL:n mahtiseuraan Ak Bars Kazaniin. Lukon valmennus- ja seurajohdolla oli erilaisia näkemyksiä tilanteeseen.

Rauman Lukko (Jääkiekon Miesten Liiga)
Lukon valmentaja Rauli Urama ei päästäisi huippumaalivahtiaan Venäjälle.YLE

Länsirannikon kuumin kaksikko iski tiistaina yhteen Turku-hallissa. Ennen ottelua hallilla puhuttiin paljon Lukon maalivahti Petri Vehasesta. Päästääkö Lukko Vehasen ja lähteekö Vehanen Venäjälle? Ak Bars Kazan oli tehnyt sellaisen tarjouksen, josta kieltäytyminen voi olla vaikeaa.

TPS oli viime kierroksella tehnyt selvää jälkeä IFK:sta Nordenskjöldinkadulla ja lähti haastamaan sarjakärkeä ihan tosissaan. Lukko sai illan peliin mukaan ykkösketjun laituri Justin Morrisonin.

Lukko tehokas tekopaikoissaan

Avauserää ehdittiin pelata reilut kolme ja puoli minuuttia, kunnes sarjajohtaja oli siirtynyt myös ottelussa kärkipaikalle. Janne Keränen seurasi oman vetonsa loppuun asti ja siirsi tolpasta pompanneen kiekon TPS-maaliin. Avauserässä jäällä viiletti suvereeni sarjakärki. Luistin kulki, karvauspeli oli aggressiivista ja sulavaa. Syötöt napsahtivat kauniisti lavasta lapaan, sitä oli hieno katsella.

Toista erää jauhettiin lähes seitsemän minuuttia TPS tahdissa, kunnes valot syttyivät toistamiseen David Leggion selän takana. Lukon vastaiskumaali oli kaunein, mitä Turku-hallissa on tällä kaudella nähty. Miikka Tuomainen karkasi läpiajoon. Hän ajoi maalille ja pyörähti maalin kulmalla kuin tuhannen kilon keiju ja syötti selän takaan maalin eteen liukuneelle Justin Morrisonille. Lukko johti kahdella maalilla.

Tepsin kiri jäi kesken

Pari minuuttia siitä, ja vihdoin TPS onnistui. Tomas Plihal sai nappisyötön keskialueelle Joonas Järviseltä ja karkasi läpi. Plihal veivasi Vehasen solmuun ja pisti kiekon tolpan vierestä sisään. TPS nousi haastamaan sarjaykkösen. Mutta toisen erän lopulla Lukko pääsi ylivoimalle. Tommi Kovasen rannekiskaisu pomppi maaliin ja Lukko karkasi taas kahden maalin karkumatkalle. Siitä lähdettiin toiselle erätauolle.

Kolmannen erän alkupuolisko oli TPS:lle vaikea, sillä laatikossa oli käytössä vain neljä puolustajaa. Aki Berg oli pelistä pois ja Antti Halonen istui kymmenen minuutin henkilökohtaista jäähyään. Reilut viisi minuuttia ennen pelin loppua TPS pääsi pelaamaan lähes 50 sekuntia ylivoimalla viidellä kolmea vastaan. Ville Vahalahti hiipi kiekon kanssa siniviivan tuntumassa ja kiskaisi karmean lyöntilaukauksen kohti Vehasta, ja sinnehän se uppoaa, 2-3. TPS nousi taistelemaan ottelun voitosta, mutta potku ei riittänyt.

Valmentaja kiistää Vehasen lähdön

- Vehanen ei lähde mihinkään, se on sataprosenttisen varmaa. Tämä asia on jo päätetty. Kaikenlaisia huhuja maailmalla liikkuu. Tämä on vanha, uudelleen lämmitelty juttu, sanoi Lukon vastuuvalmentaja Rauli Urama.

Hetki sitä ennen Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala oli myöntänyt, että ensimmäinen oikea tarjouspaperi on nyt Lukon pöydällä, ja ratkaisu tehdään. Ensin kuunnellaan pelaajaa ja sen jälkeen seura tekee ratkaisun. Puheenjohtaja Rauno Mokkakin osallistui lehdistöpalaverissa tähän keskusteluun ja sanoi, että kaikki on mahdollista tässä maailmassa.

- Tämä peli oli voitettavissa. Meillä oli hyvä loppukiri, kertoili TPS-valmentaja Kai Suikkanen .

Tepsillä uusi puolustaja

Tepsin uusi puolustajalupaus Mikael Aaltonen pelasi tiistaina uransa toisen liigaottelun, ensimmäisensä kotihallissaan. Aaltonen pelasi virheettömästi ja eleettömästi. Jotenkin tuli mieleen eräs Kimmo Timonen.

Lähteet: YLE Urheilu / Osku Laukkanen