1. yle.fi
  2. Uutiset

Paavo Nurmen viheriölle ei kaivata nappulakenkiä

Yleisurheiluväki ei kaipaisi TPS:n jalkapalloilijoita Paavo Nurmen stadionille. Peli- ja harjoitusajat nielaisisivat heidän mielestään kohtuuttomasti aikaa muiden lajien harrastajilta.

Turun Palloseura (jalkapallo)
Yleisurheiluväki ei kaipaisi jalkapalloilijoita Paavo Nurmen stadionille.
Yleisurheiluväki ei kaipaisi jalkapalloilijoita Paavo Nurmen stadionille.YLE / Kari Ahotupa

Liikuntalautakunta myöntyi Turun Palloseuran hakemukselle pelata ensi kauden jalkapallon kotiottelut Paavo Nurmi -stadionilla. Peleistä ei kuitenkaan saa olla haittaa kentän pääasiallisille käyttäjille eli yleisurheilijoille.

TPS on tehnyt myös anomuksen Suomen Palloliittoon ensi kauden liigaotteluiden siirtämisestä Paavo Nurmen Stadionille. Palloliitto ratkaisee stadionin kelpoisuuden liigaotteluihin joulukuun puoliväliin mennessä.

Turun ympäristö- ja kaavoituslautakunta sen sijaan torppasi TPS:n hankkeen rakentaa uusi jalkapallostadion Nummen kaupunginosaan.

Lautakunta ei puoltanut palloseuran suunnitteluvarausanomusta tiistai-illan kokouksessaan.

Yleisurheiluväki pettyi

Kaupungin yleisurheiluväki pitää päätöstä huonona ja harmittelee sitä, että jalkapalloseurojen kiista Veritas-stadionin käytöstä kääntyy nyt muiden urheilijoiden harmiksi.

- Päätös on meidän kannaltamme huono. Stadion on muutenkin hyvin vilkkaassa käytössä kesäaikaan, meillä on yleisurheiluväen kesken paljon yhteisiä tapahtumia, sanoo Turun Urheiluliiton yleisurheilujaoston puheenjohtaja Jarmo Rasi.

- Kenttä on ainoa harjoituskenttä Turun keskusta-alueella ja sillä on paljon muitakin käyttäjiä kuin pelkästään yleisurheilijoita: kuntourheilijoita ja erityyppisiä ryhmiä, Rasi jatkaa.

Rasin mukaan Suomen kesä- ja kevätaika on niin lyhyt, että siitä 13 ottelupäivää on prosentuaalisesti paljon. Turkulaisissa seuroissa on noin tuhat lisensoitua yleisurheilijaa.

TPS tehnyt vastaehdotuksen Veritasin käytöstä

TPS:n toimitusjohtaja Marco Casagrande on kommenteissaan niukkasanainen.

Hän kuitenkin korosti YLE Turulle TPS:n tulevan Urheilupuistoon yhteistyömielellä. Tai saattaa jäädä tulemattakin.

Casagranden mukaan TPS on tehnyt vastaehdotuksen Veritas-stadionin käytöstä. Kiinteistöyhtiön kantaa asiaan odotetaan ensi viikon loppupuolella.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi