Ressu ja Jussi puhuvatkin duettona

Ressu Redfordin ja Jussi Rainion uudella levyllä miehet laulavat omat osuutensa oikea-aikaisesti ja ammattitaitoisesti. Turun Radion aamuvierailussa kävi kuitenkin aika nopeasti selväksi, että kun ei olla levyttämässä niin Ressu ja Jussi puhuvat holtittomasti toistensa päälle ja suurimman osan ajasta vielä ihan omiaan.

Perusturkulainen Ressu Redford neuvoi puhelimitse Uudestakaupungista tulleen Jussi Rainion Turun Radion studioon. Jussi löytyi viimein hissistä. Kuva: YLE / Tarja Hiltunen

Neon 2 -yhtyeestä aikanaan tutuksi tullut Jussi Rainio saapui Uudestakaupungista Turun Radioon pikkaisen myöhässä. Onneksi apu oli lähellä ja navigaattorina toiminut Ressu Redford opasti kännykän välityksellä kaverinsa perille.

Kaksikko kuitenkin kiisti alkuunsa väitteet siitä, että Ressu olisi bändin pomo.

JUSSI: - Ei tässä pomottelua ole...

RESSU: - Ai ei vai!?

JUSSI: - Kyl me suurinpiirtein lauletaan omaan aikaan ja erikseen. Mut puhuminen keikalla ja muualla on sellasta et puhutaan aina...

RESSU: - Puhutaan päällekkäin!

JUSSI: - Mistä sekin sit tulee?

RESSU: - Sää et osaa laulaa, eiku mää...

JUSSI: - Molemmil on niin pal asiaa!

Hyvä levy!

Turun Radion aamulähetyksessä Kalle Talonen yritti saada selvää kaverien jutuista ja johdattaa keskustelua heidän musiikkiinsa.

KALLE: - Haluaisitteko nyt puhua nyt tästä levystäkin?

RESSU: - Mielellään, kun sitä on ruvettu oikeen ammatikseen tekemään jossain vaiheessa.

KALLE: - No minkälainen levy tämä on?

JUSSI: - Se on hyvä levy.

KALLE: - No millä tavalla?

JUSSI: - Se on halpa. Ja pyöreä!

RESSU: - Oho...

Jussi Rainio myös kertoi lähetyksessä, että hän ei yleensä juuri kuuntele musiikkia eikä omista itse minkäänlaista musiikkilaitetta.

- Se on niin hyvä levy, että jopa minä olen kuunnellut sitä puhelimen korvalapuilla, Jussi hehkutti.

Ressu sanoi olevansa kovasti otettu siitä, että Jussi on kuunnellut heidän levyään ja vielä sanonut hänelle, että se on hyvä.

Vai mitä Reino?

Haastattelun lopuksi dialogirytmikin alkoi duettoparilta löytyä ja toistensa päälle puhuminen vähentyi. Ressu ja Jussi äityivät peräti kohteliaksi toisiaan kohtaan.

Juontaja Talonen kysyi kaksikolta, miltä tuntuu laulaa toinen toistensa kappaleita ristiin rastiin.

JUSSI: - Kyllä mulla sama fiilinki oli joka kappaleessa, vai mitä Reino?

RESSU: -Heh heh... Aika iisi on laulaa Jussin biisejä. Ne on niin pirun laulettavia. Sitten kun on muiden biisejä, niin se ei ole ihan yhtä iisiä...

JUSSI: - Esimerkiksi yhtä nimeltä mainitsematonta kappaletta kun piti laulaa, niin mikin edessä tuli yhtäkkiä puolen tunnin hysteerinen naurushow. Sekin on nauhalla kyllä!

Bogart Companyn vanha hitti Princess on levyllä Jussin suomentamana nimellä Prinsessa. Jussi Rainio paljasti lähetyksessä Ressulle, kuinka hän sen teki.

JUSSI: - Olen yrittänyt mahdollisimman paljon mukailla Ressun fonetiikkaa niin, että tää kuulostais samalta kuin englanninkielinen versio ilman että kuuntelis sitä tarinaa.

RESSU: - Häh!? Olet vai?

JUSSI: - Olen olen. Se oli mun lähtökohta.

RESSU: - Oho! Ja ne on niin pirun hyvät sanat.

JUSSI: - No niin on.

RESSU: -Mä luulin, et sä olit vaan tehnyt hyvät sanat. En mä tienny ollenkaan et sä jotain fonetiikkaa...

JUSSI: -Mä olen perusteellinen mies, et sää ny herrajumala tiä!