1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Joutsenlampi sai kaksi uutta tähtitanssijaa

Suomen kansallisbaletin Joutsenlampi-esitys on saanut kaksi uutta tähtitanssijaa. Balettiesityksen Odette-Odilen rooliin on kiinnitetty Petia Ilieva ja prinssi Siegfriedin rooliin Nicholas Ziegler.

kulttuuri

Joutsenlampeen kiinnitetyt Petia Ilieva ja Nicholas Ziegler ovat työskennelleet Suomen Kansallisbaletissa tanssijana vuodesta 2001.

Sekä bulgarialaissyntyinen Illieva että saksalaissyntyinen Ziegler ovat tehneet pää- ja solistitehtäviä useissa klassisissa baleteissa sekä tanssineet lukuisissa nykytanssiteoksissa. Syyskauden aikana molemmat tanssijat nähdään Joutsenlammen lisäksi myös baletissa Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas.

Koulutuksensa Petia Ilieva on saanut Bulgarian Kansallisbaletin koulussa, ja hänellä on ollut kiinnitys ennen Suomea Bulgarian Kansallisbalettiin, Rostockin balettiin, Tanskan Kuninkaalliseen balettiin ja Norjan balettiin. Ziegler on kouluttautunut Hannoverin ja Münchenin musiikki- ja teatterikorkeakouluissa, ja hän on ollut ennen Suomea kiinnitettynä Dresdenin baletissa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi