Pännäisiin Innosuomi-palkinto

Leif Käldman kehitti lastaus- ja purkutornin, joka on tornimainen eikä pitkittäinen, kuten perinteisissä malleissa. Pedersöreläisen innovaation lisäksi valtakunnan kisaan lähetetään Vaasassa ja Pietarsaaressa kehitetyt innovaatiot.

innovaatiot
Pohjanmaan TE-keskuksen johtaja Kaj Suomela luovutti Innosuomi-palkinnon tänään LKI Käldman Oy:lle . Palkinnon otti vastaan Dan Liljeqvist.Hans-Mikael Holmgren/YLE

Pohjanmaan TE-keskus on palkinnut Pännäisissä toimivan LKI Käldman Oy:n Innosuomi-palkinnolla. Yrityksen palkittava innovaatio on metallilevyjen laserleikkauspöydän lastaus- ja purkutorni.

Palkintoperusteissa todetaan, että Käldmanin laitteiston tornimainen rakenne säästää tilaa leikkauspöydän ympärillä. Yritys on myös menestynyt hyvin sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Valtakunnan kisaan myös Vaasasta ja Pietarsaaresta

Pohjanmaan TE-keskus on lähettänyt valtakunnalliseen kisaan myös vaasalaisen Smartkey Oy:n ja pietarsaarelaisen Wikrolux-turvavalaisimien innovaatiot.

Smartkey Oy on kehitellyt nettihotellin avauskoodijärjestelmän, jolloin vastaanottohenkilökuntaa ei tarvita. Wikrolux-turvavalaisimet on luovut valaisimen, joka tiiviin rakenteensa ansiosta kestää hyvin hankalia olosuhteita ja säilyttää toimintakykynsä paikoissa, joissa tavanomaiset lamput eivät kestä. Lisäksi yhdistetty turva- ja yleisvalaisin säästää kustannuksia.

Lähteet: YLE Pohjanmaa