Vehasen siirto Venäjälle varmistui

SM-liigaseura Rauman Lukko ja Venäjän pääsarjan KHL:n Ak Bars Kazan sopivat pelaajasiirrosta, jossa seurat vaihtavat maalivahteja. Rauman Lukon Petri Vehanen siirtyy Kazaniin ja Kazanin Mikael Tellqvist siirtyy Lukkoon.

Rauman Lukko (Jääkiekon Miesten Liiga)
Petri Vehanen pukukopissa.
YLE / Tapio Termonen

Venäläisseura osoitti kiinnostustaan Vehaseen jo runsas kuukausi sitten. Tällöin Lukko torjui mahdollisen siirron. Viikonlopun aikana Kazan kuitenkin lähestyi sekä Vehasta että Lukkoa uusilla parannetuilla tarjouksilla. Torstaina Tellqvistin siirron varmistuttua myös Lukko päätti lopulta hyväksyä tarjouksen.

- Haluan kiittää Lukkoa tästä mahdollisuudesta, joka minulle tässä tilanteessa avautui. Tiedän, että ratkaisu oli Lukon taustaryhmille vaikea. Jätän taakseni voittavan joukkueen, mutta tiedän myös, että tilalleni Lukko sai huippuluokan maalivahdin, kommentoi asiaa Petri Vehanen Lukon julkaisemassa tiedotteessa.

- Petri Vehanen on Lukon kasvatti, joka seuravalintoja tehdessään on aina ollut lojaali Rauman Lukolle. Nyt tuli vastaan tilanne, jossa voimme palkita häntä lojaalisuudestaan kasvattajaseuraansa kohtaan. Päätöksenteko oli sekä Lukolle että Petelle vaikea ja haastava, mutta lopulta päädyimme yhdessä tällaiseen ratkaisuun, toteaa puolestaan Rauman Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala.

Lukko ja Vehanen solmivat samalla kahden vuoden sopimuksen, joka astuu voimaan Vehasen palatessa Suomeen.

Tellqvistillä vahva NHL-tausta

Mikael Tellqvist ( 183cm / 86 kg 30-v ) on urallaan edustanut Ruotsia kaksissa olympialaisissa, neljissä MM-kisoissa sekä yhdessä World Cup -turnauksessa. Hänet on valittu kahdesti Elitserienin All-Star joukkueeseen, kahdesti hän on voittanut Elitserienin mestaruuden Djurgårdenin riveissä. Ruotsin maajoukkueessa hän on ollut voittamassa olympiakultaa, sekä MM-hopeaa ja -pronssia.

Hän on pelannut urallaan Torontossa, Phoenixissä ja Buffalossa yhteensä yli 100 NHL-peliä kuuden kauden aikana.

Helsingissä marraskuun alussa pelatussa European Hockey Team -turnauksessa Vehanen pelasi Suomen maalissa ja Tellqvist Ruotsin maalissa.

Ristiriitaista tietoa kiireessä

Lukon johdon ja päävalmentajan ristiriitaiset kommentit tiistaina asian tultua julkisuuteen johtuivat siitä, että asia tuli uudelleen esille ja julkisuuteen niin nopealla aikataululla, ettei päävalmentajan tietoja asiasta ehditty päivittää pelipäivänä ennen pelin alkua.

Lähteet: YLE Satakunta