1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Salon seutukunta

Ilkivaltaa ja rötöstelyä Salon seudulla

Hämärämiehet ovat ahkeroineet Salon seudulla viime aikoina. Perniössä murtauduttiin perjantaina aamuyöllä S-markettiin ajamalla traktorilla ikkunasta sisään.

Varhain perjantaina, klo 5.30 aikaan Perniön S-marketin 300 x 300 cm suuruinen kolminkertainen ikkuna oli rikottu ajamalla traktorin etukuormaajalla sitä päin. Ikkunan kohdalla sisäpuolella olleet RAY:n kaksi pelikonetta olivat kaatuneet ja vaurioituneet.

Saaliikseen traktorimurtautujat saivat olutta ja tupakkaa. Anastetun omaisuuden määrä oli vähäinen mutta murrosta aiheutuneet vahingot ovat tuhansia euroja.

Salon seudulla on muutenkin tehty viime päivinä vilkkaasti erilaisia rötöksiä.

Kiikalassa apteekkiin murtauduttu 20. marraskuuta aamukuuden aikoihin. Tässä vaiheessa ei vielä ole tietoa varmuudella onko sisälle päästy ja onko mitään anastettu. Viime yönä apteekkimurtoja tai yrityksiä on ollut ainakin Koski tl:ssä ja Pöytyällä.

Salossa Helsingintiellä 20. marraskuuta kello 08.00 aikoihin -92 synt. salolainen nuorimies pahoinpidellyt samanikäistä salolaista kveriaan lyömällä nyrkillä kasvoihin ja uhrin kaaduttua tekijä oli jatkanut pahoinpitelyä potkimalla maassa makaavaa.

Kyseessä oli viiden nuoren kaveriporukka jossa kahdella oli tullut riitaa keskenään.

Poliisi ottanut kiinni tuoreeltaan koko seurueen ja tapahtumaa selvitellään

Salossa Kalhukatu 1:ssä 18. marraskuutakello 11-22 välisenä aikana rikottu autokatoksen seinää, kattovalaisin ja lohkolämmittimen ajastin. Paikalta oli tekoaikaan nähty poistuvan kaksi tyttöä.

Tupurissa olevaa Marjaanan kioskirakennusta on rikottu 14-19. marraskuuta välisenä aikana. Kioskin lamppuja ja oven lasi oli rikottu sekä postilaatikko ja rännien syöksytorvet revitty irti. Kioskissa ei ole enää myytitoimintaa.

Salossa Suomusjärvellä Kitinrannantie 9 vapaa-ajan kiinteistössä anastettu 14. marraskuuta kello 23.00 aikoihin yksitoista valaisinpylvästa. Valaisimet olivat maahan upotettuja ja n. 120 - 130 cm korkeita. Pylvään varret olivat mustia ja päässä polykarbonaattipallot, joiden halkaisija oli n. 300 mm.

Samaan kiinteistöön murtauduttu jo kolmannen kerran lyhyen ajan sisällä. Kiinteistölle pääsy estetty metallisella portilla ja alue ympäröity puuaidalla.

Apteekit murtokohteina muuallakin

Apteekit ovat olleet perjantain vatsiasena yönä murtokohteina Kiikalan lisäksi myös Pöytyällä ja Koskella.

Pöytyällä oli apteekin tuntumassa nähty kaksi henkilöä, jotka olivat liikkeellä harmaalla japanilaisella henkilöautolla. Anastetusta omaisuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Koskella murto ja yritykseksi. Liikkeeseen hiljattain asennetut kalterit olivat estäneet liikkeeseen pääsyn. Tekijät olivat kuitenkin rikkoneet oven lasin ja yrittäneet irrottaa kaltereita.