1. yle.fi
  2. Uutiset

KalPan hopeakevään sankari palaa kaukaloon

Jari "Upe" Pulliainen siirsi itsensä savolaisen kiekkokansan muistiin ikiajoiksi keväällä 1991. Jatkoaikamaali jyväskyläläisiä vastaan vei joukkueen finaaliin saakka. Kun kaupan päälle tuli parin kauden päästä myös mestaruuskin TPS:n riveissä, ei KalPa-kasvatilla ole jäänyt uraltaan mitään hampaankoloon.

KalPa (Jääkiekon Miesten Liiga)
Jari Pulliainen ihastutti kiekkoväkeä hopeakeväänä 1991.YLE / Juhani Forsman

KalPan 80-vuotisjuhlat palauttavat ison osan hopeakevään sankareista takaisin kaukaloon juhlaottelun myötä. Jari Pulliaiselle kiekkoilu on ollut vain harrastepohjaista siitä lähtien, kun hän monien mielestä turhan nuorena päätti uransa ja siirtyi poliisikoulun penkille.

-Ajat olivat silloin erilaiset, yli kolmikymppisiä tunnuttiin pitävän jarrukentän miehinä.

Tuon ajan kiekkoilu mahdollisti koulunkäynnin ja työskentelyn kiekkohommien lisäksi. Pulliaiselle tämä sopi ja ote urheilun ulkopuolisesta elämästä on napakka alusta pitäen. Nuorena miehenä edustuksen rinkiin nouseminen oli seuran omalle kasvatille ikimuistoinen tapahtuma. Jos vanhemmat konkarit välillä ottivatkin nuorukaisista mittaa, niin jakoivat kyllä auliisti myös oppejaan tulokkaille.

Parin vuosikymmenen takainen kiekkoilu ei ollut yhtä piirun tarkkaa kuin nykyään. Aikaa jäi paremmin myös kaukalon ulkopuolisille aktiviteeteille. Mutta innostus kiekkoon oli samanlaista, niin pelaajilla kuin katsojillakin.

-Ihan tuli vanhat hyvät ajat mieleen, kun viime kevään playoff-matsien aikaan käveli kaupungilla, muistelee Pulliainen.

Lähteet: YLE Savo / Petri Julkunen

Lue seuraavaksi