Lahtelaiset lapsilähettiläät tapasivat presidentin ja puhemiehen

Lapsen oikeuksien päivää on vietetty pääkaupungissa. Lapset veivät puhemiehen Habboon, presidentti kutsui parlamentaarikot Säätytaloon.

lapsen oikeudet
Lasten parlamentti koolla Säätytalolla
Lapset muistuttivat Säätytalolla päättäjiä mm. banderolleilla.YLE

Lahtelaiset Eemeli Asikainen ja Paavo Sutinen edustavat Lahtea tänään valtakunnallisessa Lasten Oikeuksien 20-vuotisjuhlassa Helsingissä. Paikalle odotetaan jopa 600 lasta ja nuorta ympäri Suomea.

Eemeli Asikainen on valittu Lahden edustajaksi Suomen Lasten Parlamenttiin vuosiksi 2010 -2011. Sen lisäksi hän on Kasakkamäen koulun oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja.

Lapsen oikeuksien sopimuksen 20. juhlavuosi

Lapsen oikeuksien sopimus täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Juhlavuosi huipentuu, kun monet järjestöt ja koulut järjestävät tapahtumia juhlapäivän 20.11.2009 ympärille. Lapsen oikeuksien juhlavuoden teemana on osallisuus.

Helsinki toivotti ympäri maata tulleet lapsivaikuttajat tervetulleiksi jo torstai-iltana juhlavastaanotolla kaupungintalolla. YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen juhlapäivä alkoi Finlandia-talossa, jossa tilaisuuden avasivat mm. eduskunnan puhemies Sauli Niinistö sekä Suomen Lasten Parlamentin puheenjohtaja 13-vuotias Silva Järvinen.

Tilaisuudessa sytytettiin myös kaksitoista lyhtyä YK:n Lapsen oikeuksien 12. artiklan kunniaksi. Jokaisen lyhdyn syttyessä yksi lapsi luki viestin siitä, mikä on jo hyvin Suomessa asuvien lasten elämässä ja mikä on menossa hyvään suuntaan.

Lähteet: YLE Lahti