1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Oulun Karjasilta on Suomen paras

Oulun keskustan tuntumassa sijaitseva Karjasilta on valittu Suomen parhaaksi asuinalueeksi. Noin 2 800 asukkaan kaupunginosalle tyypillisiä ovat 1940- ja 1950-lukujen taitteessa rakennetut rintamamiestalot.

Kotimaan uutiset
Oulun Karjasilta valittiin Suomen parhaaksi asuinalueeksi. Rintamamiestaloista tunnettu Karjasilta hehkuu lämpöä ja omakotiasumisen iloa kesät talvet.

Karjasillan hyvin säilyneitä rintamamiestaloja on muunneltu vuosien varrella hallitusti ja hyvällä maulla vastaamaan nykypäivän asumistarpeita. Alueen säilymistä on edesauttanut Oulun kaupungin laatima alueen pientalojen korjaus- ja rakennustapaohjeet.

Karjasillan yleisösuosio ei ollut kilpailuraadille yllätys. Rintamamiestalot sopivat hyvin suomalaiseen mielenmaisemaan. Raadin puheenjohtaja Juha Salmen mielestä rintamamiestalo on kestävä asumiskonsepti ja brändi, johon liittyy unelmia ja nostalgiaa.

- Yksinkertaista talotyyppiä on helppo muunnella oman mielen ja elämänvaiheen mukaiseksi. Tulevaisuudessa haasteena on erityisesti energiatehokkuuden parantaminen, kiteyttää raadin puheenjohtajana toiminut Juha Salmi.

Rakennusneuvos Aila Korpivaara korostaa Karjasillan monipuolisuutta. Vaikka kyseessä onkin pientalovaltainen alue, joka neljäs asuu siellä kerrostalossa.

Karjasillan aktiivinen asukasyhdistys tulee ensi vuonna toimineeksi jo 60 vuotta. Asukasyhdistyksen varapuheenjohtaja Jarkko Väisänen puhuu keitaasta keskellä kaupunkia.

- On nuorta, vanhaa ja työssäkäyvää. Kaikkia löytyy täältä sulassa sovussa keskenään. On työtekejöitä, toimihenkilöitä, johtajaa, arkkitehtiä ja lääkäriä. Kaikkia löytyy. Lääkärin naapurissa voi asua työtön tai vanhus. Kaikki sulassa sovussa keskenään. Mahtava homma, Jarkko Väisänen hehkuttaa.

Karjasillan lisäksi finalisteja olivat Arabianranta Helsingissä, Koivuhaka Kokkolassa, Lutakko Jyväskylässä, Sundsberg Kirkkonummella ja Tammela Tampereella. Toiseksi sijoittui Kokkolassa sijaitseva Koivuhaan lähiö runsaan 21 prosentin ääniosuudella. Kolmanneksi eniten ääniä, hieman yli 17 prosenttia keräsi Lutakon uusi kerrostaloalue lähellä Jyväskylän keskustaa.

Parhaan asuinalueen valinta perustui kolmivaiheiseen kilpailuun. Jokakoti.fi -asumisportaalissa kesä-heinäkuussa tehtyyn verkkokyselyyn tuli lähes 2 000 ehdotusta parhaaksi asuinalueeksi.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi