Seinäjoen Seudun Urheilijat tähtää kärkiseurojen joukkoon

Neljän seuran yleisurheilijat ovat siirtymässä uuden seuran riveihin. Marraskuun alussa perustettu Seinäjoen Seudun Urheilijat uskoo kipuavansa hetkessä maan kärkiseurojen kastiin.

Seinäjoen Seudun Urheilijat tähtää maan kärkikastiin. Uuden seuran valovoimaisin urheilija lienee Tero Pitkämäki. Kuva: YLE

Seinäjoki on nostamassa yleisurheiluaan maan eliitin joukkoon. Neljän seuran yleisurheilijoita ja triathlonin harrastajia kootaan parhaillaan marraskuun alussa perustettuun uuteen seuraan, Seinäjoen Seudun Urheilijoihin. Uutta seuraa ovat olleet perustamassa Nurmon Urheilijat -99, Peräseinäjoen Toive, Seinäjoen Urheilijat ja Ylistaron Kilpa-Veljet.

Seinäjoen Seudun Urheilijoiden tavoitteena on nousta nopeasti Suomen yleisurheilun kymmenen kärkiseuran joukkoon.

- Tavoite on oikeastaan jo starttivaiheessa saavutettu, iloitsee seuran puheenjohtaja Ari Pölkky.

- Uusi seura pystyy nyt muun muassa perustamaan viestijoukkueita aivan eri tavalla kuin mitä seurat aiemmin yksin ovat pystyneet tekemään. Meihin on suhtauduttu hyvin myönteisesti, mikä näkyy muun muassa vapaaehtoistyöntekijöiden määrissä. Yhdistymällä luomme myös pohjaa vankemmalle taloudelle, mikä puolestaan takaa meille paremmat asemat neuvotella yritysten kanssa erilaisista yhteistyösopimuksista, Ari Pölkky jatkaa.

Soraäänet vähissä

Uuden seuran perustajat kertovat, että soraäänet ovat olleet vähissä. Ylistarossa ei näillä näkymin lopeteta Kilpa-Veikkojen omaa yleisurheilujaostoa, vaan osa jatkaa vanhassa seurassaan, osa liittyy Seinäjoen Seudun Urheilijoihin.

Peräseinäjoen Toiveen varapuheenjohtaja, yleisurheiluaktiivi Matti Toivonen uskoo, että uusi seura merkitsee urheilijoille paljon.

- Nyt jokaisella on mahdollisuus mennä niin pitkälle kuin omaa tahtoa riittää.

Toiveessa vapaaehtoisten joukko on harventunut. Matti Toivonen uskoo, että jatkossa voimavarat voidaan jakaa selvemmin.

- Nyt on jokaiseen asiaan erikoisosaajia. Ei tarvitse yhden ihmisen yrittää tehdä ihan kaikkea, vaan saa keskittyä siihen tiettyyn, omaan, vahvaan osa-alueeseen. Nyt ei tarvitse olla rahan perässä juoksemassa ja osata silti valmentaa ja tehdä kaikkea muuta, Matti Toivonen pohtii.

Tähtiä nousemassa

Seinäjoen Seudun Urheilijoiden palveluksessa työskentelee 2,5 ammattivalmentajaa. Seura satsaa jatkossa myös muun muassa vanhemmista nousevien valmentajien koulutukseen.

Valmentaja Petra Stenman kertoo, että Seinäjoen Seudun Urheilijat haluaa toisaalta nostaa esiin kilpaurheilijoita, toisaalta lapsi- ja juniorityö pidetään korkealla. Lajeista kiinnostusta on tällä hetkellä etenkin heittolajeihin ja kestävyysjuoksuun.

Tuoko tulevaisuus uusia tähtiä?

- Moniakin, mutta niistä kuullaan lisää tulevaisuudessa, Petra Stenman valottaa.