Suklaa auttaa moneen vaivaan

Suklaa lääkitsee muutakin kuin sydänsuruja, sillä herkun kohtuullisella käytöllä on todistettu olevan terveysvaikutuksia. Suklaata voi käyttää niin ulkoiseen kuin sisäiseen hyvinvointiin.

Kotimaa
Suklaalastuja ja -paloja.
YLE / Harri Vähäkangas

Kosmetologiopiskelija Sari Kajan teki viikonlopun aikana suklaakasvohoitoja Helsingin Wanhassa satamassa järjestetyillä suklaafestivaaleilla. Italialaista suklaata kasvoilleen saanut Marja-Leena suosittelee herkullista hoitoa kaikille suklaan ystäville.

- Tässä on nämä tuoksut ja kädentaidot ja sitten vielä tämä suklaanmaku.

Suklaahoitoja maahantuovan Bernard Cassieren kouluttaja Päivi Flink kertoo, että suklaalla on terveyttä edistäviä vaikutuksia myös ulkoisessa käytössä. Flinkin mukaan suklaan terveysvaikutukset pätevät ihon pinnalle levitettynä.

- Nyt on tullut paljon tutkimuksia siitä, että suklaa onkin terveysvaikutteinen. Ensimmäisenä tulee tietenkin mieleen flavonoidit, jotka ennaltaehkäisevät ihon ennenaikaista ikääntymistä.

Kasvohoidossa syötäväksi tarkoitettu suklaa toimii kasvonaamion lailla. Yhteen kasvohoitoon menee noin kolme palaa sulatettua suklaata.

Pari palaa tummaa suklaata

Suomalaiset popsivat vuosittain noin seitsemän kiloa suklaata. Usealle herkuttelu tuo huonon omantunnon. Aivan turhaan, sanoo suklaafestivaalien projetipäällikkö Minna Huuhtanen. Hänen mielestään pari palaa tummaa suklaata korvaa ison määrän makeampaa vaaleaa suklaata.

- Tumman suklaan syömisellä voi vaikuttaa auringon aihettamiin ryppyihin ja suklaa toimii kivunlievittäjänä, stressin poistajana ja sillä on todella paljon hyviä ominaisuuksia.

Perinteisen suklaan rinnalle on viime aikoina tullut terveysvaikutteisia suklaita. Messuilla erikoisia makuyhdistelmiä esitteli etelä-virolaisen suklaatehtaan Kolleste Kommimeistridin myyntipäällikkö Ave Petterson.

- Meillä on esimerkiksi ruisleipäsuklaata ja katajamarjasuklaata, joka on hyvä näkökyvylle. On myös hunajasuklaata ja valkosipulisuklaata.

Petterson sanoo, ettei terveyssuklaatakaan voi herkutella mielin määrin.

- Yksi pala päivässä riittää, Petterson opastaa.

Lähteet: YLE Uutiset / Mari Mäkinen