Silja Europan saapuminen viivästyy iltapäivään

Ruorivian vuoksi Ahvenanmaan Sottungan lähelle pysähtyneen matkustajalautan pääsy Turkuun viivästyy myöhäiseen maanantai-iltapäivään. Hinausalus saapuu paikalle maanantaina aamulla kello kuusi ja hinaa aluksen Turkuun. Laivan olisi pitänyt saapua satamaan sunnuntaina iltaseitsemän jälkeen.

Kotimaa
Silja Europa-matkustaja-alus Helsingissä.
Juha-Pekka Inkinen / YLE

Tukholmasta Turkuun matkalla olleen lautan matkustajilla ei ole hätää, kertoo merivartiosto. Tallink Silja Oy tarjoaa kaikille laivan matkustajille ilmaisen illallisen ja aamiaisen. Myös Silja Europan tämän illan ja huomisen lähdöt peruuntuivat tapauksen vuoksi. Peruutettujen lähtöjen asiakkaille maksetaan lippujen hinta takaisin.

Alus on ollut sunnuntai-iltapäivästä lähtien Ahvenanmaan Sottungan länsipuolella. Meripelastuskeskuksen mukaan alus kiertää edelleen kehää.

Laivan pääkoneet ja ohjailupotkurit toimivat, ja laiva on ruoriviasta huolimatta ohjattavissa. Tekninen vika on laivan ohjausjärjestelmässä. Yritykset ongelman ratkaisemiseksi jatkuvat.

Turun Meripelastuskeskus kohotti valmiuttaan sunnuntaina kello 15.40 saatuaan tiedon tapauksesta. Vartiolentueen Super Puma on kenttävalmiudessa ja vartiolaiva Tiira on hälytetty paikalle turvaamaan tilannetta. Laivalla on 1 373 matkustajaa ja 286 miehistön jäsentä.

Lähteet: YLE Uutiset