Madventures pian laajimmalle levinnyt suomalaissarja

Madventures-seikkailumatkailusarjasta on tulossa laajimmalle levinnyt kotimainen televisiosarja. Viimeisimpänä ohjelman tv-oikeudet on ostanut laatukanava National Geographic.

viihde
Tuomas Milonoff poseeraa kameralle Brasiliassa videokamera vierellään.
Ohjaaja Tuomas "Tunna" Milonoff.Madventures/ Gimmeyawallet Productions

National Geographic Society on eräs maailman suurimmista yleishyödyllisistä kasvatuksellisista ja tieteellisistä järjestöistä. Sen tarkoituksena on edistää yleistä maantieteen ja maailman tuntemusta. Järjestöllä on useita tv-kanavia, joista National Geographic Adventure -kanava tulee esittämään Madventuresin kansainvälisen tuotantokauden.

Tuomas Milonoffin ja Riku Rantalan palkittu matkailuohjelma on nyt hankittu yhteensä 189 maahan. Madventuresia on määrä esittää eri puolilla Eurooppaa ensi vuoden aikana, jolloin matkailuohjelmasta tulee kaikkien aikojen laajimmalle levinnyt suomalainen tv-ohjelma.

Madventuresin toimittaja Riku Rantala ja ohjaaja Tunna Milonoff ovat ylpeitä siitä, että suomalainen suora puhe, huumori ja laadukas matkadokumentti uppoavat näin laajaan kansainväliseen yleisöön.

- Se osoittaa, että kaikkialta löytyy ihmisiä, jotka kaipaavat televisiosta muutakin kuin muovia ja markkinapalloja, sanoo Rantala.

Rantalan mukaan tärkeintä sopimuksessa olikin sen laajuus, ja National Geographicin maine laadukkaana kanavana.

- Rahallisesti tämä ei ole kaukana nappikaupasta, vaikka melkein koko maailmasta onkin kyse. Tv-oikeuksien myynnillä harva rikastuu, eikä ole tarviskaan rikastua.

Madventures-sarjaa on Suomessa esittänyt Sub.

Lähteet: YLE Uutiset