1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Karvaiset rosvot vaanivat turisteja Etelä-Afrikassa

Etelä-Afrikka on pitkään tunnettu runsaasta rikollisuudestaan, mutta nyt turistien omaisuutta havittelee uusi ryöstäjien ryhmä. Kapkaupungin viranomaiset ovat huolissaan paviaaneista, jotka tunkeutuvat autoihin ovista ja ikkunoista makupaloja havittelemaan.

Ulkomaat

Paviaanien rötöstelyn pelätään pahenevan ensi vuonna, kun joukoittain matkailijoita saapuu jalkapallon MM-kisoihin.

Tiistaina liki 30 paviaanin ryhmä hyökkäsi neljään autoon Simon's Townin kaupunginosassa.

Ryhmän Fred-niminen johtaja aukoi lukitsemattomia ovia ja hyppi autoihin ikkunoiden läpi. Pariskunta pelkäsi passiensa puolesta, kun paviaani penkoi kassia takapenkillä.

Läheisessä autossa kirkui tyttö, joka autoon paviaani oli rysähtänyt sisään takaikkunasta. Muut paviaanit kiipeilivät autojen konepelleillä ja katoilla sisäänkäyntiä etsien.

Monet ohikulkijat pysähtyivät katsomaan ryöstelyä, jolloin paviaanit tarttuivat tilaisuuteen ja murtautuivat myös heidän autoihinsa.

- Meillä meni koko päivä turistien pelastamiseen, kertoo Mark Duffels, joka toimii paviaaneja tarkkailevana vapaaehtoistyöntekijänä.

Kapkaupungin yliopiston paviaanitutkimusyksikön johtaja sanoo, että turismin lisääntyessä paviaaneille on tarjolla yhä enemmän helppoja saaliita. Jalkapallokisoihin ensi vuonna saapuvien turistien tulva saattaa entisestään voimistaa paviaanien mieltymystä ihmisten ruokaan, sanoo Justin O'Riain.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi