Kehäradan kaavoitukselle takapakkia

Kehäradan asemakaava joudutaan laittamaan osittain uusiksi puutteellisten ja vanhentuneiden melusuojaussuunnitelmien takia.

asemakaavat
Karttakuvassa kehäradan linjaus ja uudet asemat
Kehärata yhdistää pääradan Vantaankosken rataan lentoaseman kautta.Yle Uutisgrafiikka

Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi valtuuston asemakaavapäätöksen pääradan liitoskohdan osalta

Asia tuli hallinto-oikeuden käsittelyyn, kun junien yömelusta huolestuneet asukkaat valittivat kaavaratkaisusta.

Jalavapuiston ja pääradan välisen alueen uuden asemakaavan laatimiseen ja uusiin meluselvityksiin kuluu Vantaan arvion mukaan noin vuosi.

Karkeasti arvioiden valitusprosessiin hallinto-oikeuden päätöksestä menisi aikaa saman verran kuin uuden asemakaavan käsittelyyn. Kaupunginlakimies Kai Ketelimäen mukaan valituksella olisi sitä paitsi kehnot edellytykset menestyä.

- Kyllähän tämä hallinto-oikeuden päätös tuli aikamoisena yllätyksenä. Meillä on tietysti intressi asiassa, mutta esitys tänään kokoontuvalle kaupunginhallitukselle on se, että Vantaa tyytyy hallinto-oikeuden päätökseen.

Vantaan kaupungin projektipäällikkö Heikki Pajunen arvelee, ettei uuden asemakaavaan tekeminen viivästytä Kehäradan rakennustöitä.

Pajusen mukaan Ilolan kohdalla on voimassaoleva asemakaava ja työt päästään aloittamaan aikataulussa. Pajunen arvioi, että Talvikkitien ja pääradan välinen melusuojaus ehditään hyvin selvittää ennen kuin rakennustyöt etenevät sinne asti.

Lähteet: YLE Helsinki