Vuoden hammashoitajaksi porilainen Kirsi Vonk

Suun Terveydenhoidon Ammattiliitto STAL ry on valinnnut vuoden hammashoitajaksi porilaisen Kirsi Vonkin. Hammashoitaja Kirsi Vonkilla oli iso rooli makeis- ja limsa-automaattien poistamisessa Porin seitsemältä yläkoululta.

hammashoitajat
Hammashoitaja Kirsi Vonk.
YLE / Tuuli Liekari

Kirsi Vonk on järjestänyt useilla kouluilla erilaisia terveyteen liittyviä teemapäiviä. Porissa jaettiin keväällä ruokakassijakelun yhteydessä suun puhdistusvälineitä. Yhteistyössä Porin Veden kanssa hän oli syksyllä hommaamassa koululaisille omia, täytettäviä vesipulloja päivittäiskäyttöön. Vonk pitää säännöllisesti terveyskasvatustunteja eri-ikäisille koululaisille. Hän pitää myös vastaanottoa neuvoloissa alle kolmevuotiaiden lasten vanhemmille.

Käynnistymässä on yhteistyö Satakunnan Keskussairaalan keuhkopoliklinikan kanssa yhteisistä, yläasteikäisille suunnatuista tupakka- ja nuuskatietoiskuista. Ensi kevään suunnitelmissa on hanke synttärikarkkien pois saamiseksi päiväkodeista.

Työkokemusta koti- ja ulkomailta

Kirsi Vonk valmistui hammashoitajaksi v 1985 Helsingissä. Hän on työskennellyt sekä Hollannissa että Suomessa yksityishammaslääkärin vastaanotolla, Lastenklinikalla ja Suomessa eri terveyskeskuksissa. Porin kaupungin perusturvan Suun terveydenhuollossa hän on työskennellyt vuodesta 1993.

Terveyskasvatustyötä hän on tehnyt hammaslääkärin avustamisen lisäksi vuodesta 2005 ja täyspäiväisesti viime vuoden lokakuusta lähtien.

Valinta julkistettiin lauantaina Helsingissä alan koulutustapahtuman Suun Tervey - Oral Health -tapahtuman yhteydessä.

Lähteet: YLE Satakunta