Energiansäästäjät palkittiin maakunnallisessa INNOSUOMI-kilpailussa

Joensuulainen yritys on palkittu uudenlaisen, puuhakkeen jauhatuksessa käytettävän menetelmän kehittämisestä. Mzymes Oy:n keksinnössä jauhettava hake esikäsitellään useilla eri entsyymeillä, jolloin jauhatuksessa kuluu jopa neljännes vähemmän energiaa kuin nykymenetelmissä.

hake

Palkintoperusteissa todetaan, että entsyymikäsittelyn tuoma energiansäästö parantaa huomattavasti sellu- ja paperiteollisuuden kilpailukykyä.

Toiselle sijalle Pohjois-Karjalan INNOSUOMI-kilpailussa sijoittui joensuulaisen Pentin Paja Oy:n kehittämä uudenlainen sykeperiaatteella toimiva harvesterikoura.

Tuoteparannus on palkintoperusteiden mukaan nostanut työtehoa siinä määrin, että Pentin Pajan liikevaihto on kasvanut yleisen taloustilanteen huonoudesta huolimatta.

Valtakunnalliset INNOSUOMI-voittajat valitaan joulukuussa.

Mzymes-yhtiön pääpaikka on Joensuussa ja tuotekehittelyosasto Oulussa.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala