Juicen kirjasto uuteen kotiin vuonna 2011

Juice Leskisen kirjasto siirtyy Tampereen Viola-kodin uuteen rakennukseen runsaan vuoden kuluttua. Edesmenneen Leskisen kirjahylly kirjoineen ja Juice-patsas siirretään katutasoon tulevaan kerhotilaan, joka nimetään Juicen kirjastoksi.

Kuva: YLE Tampere

Tampereen keskustaan Tampellan alueelle rakennettavaan taloon tulee myös senioreille tarkoitettuja omistusasuntoja ja 15 paikkainen tehostetun asumisen yksikkö.

Juicen kirjasto tulee ensisijaisesti Viola-kodin asukkaiden käyttöön, mutta sitä saatetaan vuokrata myös ulkopuolisille, kertoo Viola-kodin toiminnanjohtaja Aino Kantojärvi.

- Siitä ei tule sellainen, että sinne voisi noin vain poiketa kadulta, mutta sinne ihan mielellään otetaan ryhmiä ulkopuoleltakin. Tietenkin Viola-kodin asukkaat voivat siellä käydä ja tutkia Juicen kirjoja, koska hän halusi, että kirjat tulevat käyttöön.

- Sellaista on ajateltu, että siellä voisi pitää kulttuuritapahtumia. Kirjastossa voisi vaikka kuunnella Juicen musiikkia ja lukea näitä kirjoja. Se on vielä ihan mietinnässä, tässä on vielä vuosi aikaa miettiä, Kantojärvi kertoo suunnitelmista.

Sellaiset arvokirjat, jotka eivät kestä käsittelyä, laitetaan esille lasivitriiniin. Vanhanaikainen grammari toisi kirjastoon Juicen musiikkia.

Tällä hetkellä Juice Leskisen kirjat omistaa Reino & Aino Kotikenkä Oy. Yhtiö lahjoittaa teokset Viola-kodille. Asiasta ensimmäisenä kertoi Iltalehti.