Pakistanissa syytteitä Mumbain terrori-iskusta

Vuoden takaisesta Mumbain terrori-iskusta on annettu Pakistanissa syytteet seitsemälle miehelle. Heitä syytetään suunnittelusta ja avunannosta iskuihin.

Ulkomaat
Taj Mahal -hotelli oli yksi terroristien kohteista.
Taj Mahal -hotelli oli yksi terroristien kohteista.Harish Tyagi / EPA

Kaikki seitsemän epäiltyä kiistävät syytteet. Epäiltyjen väitetään kuuluvan aseelliseen Lashkar-e-Taiba -ryhmittymään ja heitä saattaa uhata kuolemantuomio, jos heidät todetaan syyllisiksi.

Oikeudenkäyntiä kuvataan kokeeksi, jossa testataan Pakistanin halua rankaista vuoden takaiseen Mumbain verilöylyyn syyllistyneitä. Oikeuden istunnot pidetään suljettujen ovien takana tehostettujen turvatoimien vallitessa Islamabadissa sijaitsevassa vankilassa.

Intia väittää kahden syytetyn, Zaki-ur-Rehman Lakhvin ja Zarrar Shahin olleen iskujen pääsuunnittelijoita.

Aiemmin Pakistan ei ole rankaissut Intiaan kohdistuvien terrori-iskujen tekijöitä. Pakistanin tiedustelutoimistojen tiedetään aiemmin rahoittaneen ja kouluttaneen aseellisia islamisteja, jotka ovat toimineet Intian armeijaa vastaan kiistellyllä Kashmirin alueella. Sittemmin Pakistan sanoo luopuneensa tällaisesta toiminnasta, mutta monet pakistanilaiset suhtautuvat silti myönteisesti aseellisiin islamistijärjestöihin.

Lähteet: AP