Putinin tiikeri kateissa

Venäjän pääministerin Vladimir Putinin seurantalaitteella merkitsemä harvinainen siperiantiikeri on kadonnut. Maailman Luonnon Säätiön WWF:n edustaja sanoi, että tiikerin satelliittiseurantalaite on ollut mykkä syyskuun puolivälistä alkaen.

Ulkomaat

Viime vuonna Venäjän ja muun maailman tiedotusvälineissä kerrottiin laajasti, kuinka miehekkäisiin julkisuusesiintymisiin mieltynyt Venäjän pääministeri Vladimir Putin ampui viisivuotiasta naarastiikeriä nukutusaseella ja auttoi panemaan tiikerin kaulaan seurantapannan. Tiikerin liikkeitä on sittemmin voitu seurailla myös Putinin verkkosivuilla.

Nyt WWF:n edustaja Vladimir Krever kertoo, että tiikerin seurantalaite mykistyi syyskuun puolivälissä. Syynä voi olla patterivika, kaulapannan rikkoutuminen tai tiikerin joutuminen salametsästäjien uhriksi.

New Yorkissa päämajaansa pitävä Wildlife Conservation Society on arvioinut, että harvinaisten siperiantiikerien määrä on saattanut supistua edelleen jopa 40 prosenttia vuodesta 1997 salametsästyksen ja sopivien elinympäristöjen harvenemisen takia.

Lähteet: AP