NHL-tähden huumetutkinnasta selvitys

Poliisiylijohto pyytää Tampereen huumepoliisilta selvityksen NHL-tähden huumetutkinnan epämääräisyyksistä. Nelosen uutisten mukaan poliisi on yrittänyt pimittää tunnetun NHL-kiekkoilijan osuutta huumerikostutkinnassa.

Kotimaa

Nelosen uutiset kertoi keskiviikkona, että Tampereen huumerikostutkinnassa on ollut useita epäselvyyksiä. Tutkinta lopetettiin ilman, että siitä tehtiin kirjallista, perusteltua päätöstä, ja epäillyn kiekkoilijan osuus julistettiin kokonaan salaiseksi. Lisäksi Tampereen käräjäoikeus salasi poliisin pyynnöstä, että jutussa on käytetty puhelinkuuntelua.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kertoi YLE Uutisille, että Tampereen huumepoliisilta vaaditaan selvitys tutkinnasta. Jos väitteet pitävät paikkansa, huumepoliisi on syyllistynyt rikokseen.

- Jutut pitäisi aina päättää kirjallisella päätöksellä. Jos tietoja on todella pimitetty, kyse on vakavasta jutusta. Selvitämme kaikki väitteet ja arvioimme sen perusteella tilanteen, Paatero sanoi.

Asia laitetaan eteenpäin heti torstaina. Paateron mukaan tilanteen arviointiin menee muutama viikko. Pari viikkoa sitten Helsingin käräjäoikeus vapautti keskusrikospoliisin kaksi huumepoliisia valeostoihin liittyneistä virkarikossyytteistä. Syyttäjän ratkaisulla ostoja puidaan vielä hovioikeudessa.

- Tutkitaan ennen kuin hutkitaan. Pelkkä kirjallisen päätöksen puuttuminen ei ole niin iso juttu. Jos tietoja on pimitetty, se vaatii tarkempaa selvitystä jatkossa, Paatero selvitti.

Jutussa epäiltynä ollut ovimies tuomittiin ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä huumerikoksesta. Jääkiekkoilijan osuutta ei viedä syyttäjälle, koska poliisin mukaan häntä ei ole syytä epäillä rikoksesta.

Lähteet: YLE Uutiset