Baltic Queen korvaa Silja Europan

Viikonvaihteessa peräsimensä rikkoneen Silja Europan tilalla alkaa torstaista liikennöidä Baltic Queen -alus. Laiva on normaalisti Tukholman ja Tallinnan välisessä liikenteessä.

Kotimaa
Silja Europa ja Baltic Queen.
Silja Europa ja Baltic Queen.YLE / Tallink Silja

Alus on Tallink Silja -yhtiön aluksista uusin. Baltic Queen liikennöi Turun ja Tukholman väliä joulukuun 11. päivään asti.

Samalla laivayhtiö hakee telakkaa Silja Europan korjaamiseksi ja rikkoutuneen peräsinakselin uusimiseksi. Laiva on poissa käytöstä ainakin joulukuun alkupäiviin asti.

Tallink Silja on luvannut ottaa yhteyttä asiakkaisiin, joiden matkaan tulee muutos tai peruutus.

Tallink Silja on avannut suomalaisille matkustajille erikoisnumeron, josta saa lisätietoja mm. varattujen matkojen korvaamisesta. Puhelinnumero on 010 804 126 ja se on avoinna arkisin 8 - 21, lauantaina ja sunnuntaina 10 - 18.

Onnettomuustutkinta käynnissä

Onnettomuustutkintakeskus on aloittanut tiistaina Silja Europan peräsinvian tutkimukset. Tarkoitus on selvittää, olisiko vahinko voinut muuttua vakavammaksi onnettomuudeksi.

Onnettomuustutkintakeskus tutkii vuosittain kymmenkunta vesiliikenneonnettomuutta.

Viking Linelle asiakaslisäystä

Viking Linella Silja Europan poisjäänti on lisännyt matkustajamääriä jonkin verran.

Kyse on kuitenkin vain sadoista matkustajista. Viking Linelta arvioidaan, että korvaavan aluksen saaminen reitille helpottaa tilannetta.

Loppuviikon vuoroille mahtuu yhä matkustajia, mutta viikonloppu on varattu täyteen.

Lähteet: YLE Turku