Silja Europa Riikaan korjattavaksi

Risteilyalus Silja Europa matkaa korjattavaksi Riikaan. Turku-Turkholma -reitin hoitaa korjausten aikana Baltic Queen, joka aloittaa liikennöinnin tänään.

Silja Europa
Hinaaja Ukko avusti Silja Europan matkaa kohti Turkua.
Hinaaja Ukko avusti Silja Europan matkaa kohti Turkua.YLE / Jussi Kallioinen

Sukeltajat ovat saaneet Silja Europan kuljetuskuntoon ja merenkulkuviranomaiset ovat antaneet luvan ajaa sen Riikaan.

Hinaaja avustaa Silja Europaa Turun saaristossa sekä Riikaan saavuttaessa. Alus on lähtenyt matkaan torstaiaamuna ja sen arvioitu saapumisaika Riikaan on perjantaina iltapäivällä.

Tallink-Silja-varustamon mukaan Riian telakka valittiin, koska tämän viikon kuluessa ei löytynyt vapaata telakkaa lähempää Turkua. Korjaustöiden kestosta ei vielä ole tarkkaa tietoa.

Silja Europa sai peräsinvian sunnuntaina ja hinaaja avusti sen Turkuun maanantaina. Ohjausjärjestelmän tekninen vika johtui peräsinakselin vaurioitumisesta. Rikkoutunut peräsinakseli korvataan uudella, ja uuden asentaminen vie varustamon mukaan vähintään viikon.

Baltic Queen aloittaa liikennöinnin torstaina

Europan tilalla alkaa torstaista liikennöidä Baltic Queen -alus. Laiva on normaalisti Tukholman ja Tallinnan välisessä liikenteessä.

Alus on Tallink Silja -yhtiön aluksista uusin. Baltic Queen liikennöi Turun ja Tukholman väliä joulukuun 11. päivään asti.

Tallink Silja on luvannut ottaa yhteyttä asiakkaisiin, joiden matkaan tulee muutos tai peruutus.

Tallink Silja on avannut suomalaisille matkustajille erikoisnumeron, josta saa lisätietoja mm. varattujen matkojen korvaamisesta.

Puhelinnumero on 010 804 126 ja se on avoinna arkisin 8 - 21, lauantaina ja sunnuntaina 10 - 18.

Lähteet: YLE Turku