Tähti kelasi kauden tärkeimmän voittonsa

Porilainen Leo-Pekka Tähti on voittanut päämatkansa 100 metriä kauden tärkeimmässä kilpailussaan. Tähti kelasi voittoon selkäydinvammaisten ja amputoitujen urheilijoiden Maailmankisoissa Bengalurussa, eteläisessä Intiassa.

Leo-Pekka Tähti
Leo-Pekka TähtiYLE

Tähti kelasi alkuerien nopeimmalla ajalla 100 metrin finaaliin ja oli finaalissa aivan ylivoimainen. Hänen voittoaikansa oli 14,03. Tuulen voimakkuudeksi mitattiin 1,1 metriä sekunnissa. Toiseksi sijoittunut kiinalainen Zong Kai hävisi Tähdelle 0,43 sekuntia.

- Voittoa lähdin hakemaan ja se tuli. Varsinkin loppu sujui hyvin. Maksiminopeudeksi mitattiin maalin kohdalla 35,3 kilometriä tunnissa, mikä on oma ennätykseni, Tähti iloitsi.

Leo-Pekka Tähti on kulkenut vuoden 2009 voitosta voittoon. Porin Tarmoa kotimaassa edustavan Tähden voittosarja tämän vuoden kilpailuissa on ollut niin puhdas, että samaan ei ole kansainvälisellä huipputasolla pystynyt yksikään toinen suomalaisurheilija missään urheilulajissa.

Bengalurun Maailmankisoissa kilpaillaan 11 eri urheilumuodossa. Maailmankisojen järjestäjänä toimii Kansainvälinen selkäydinvammaisten ja amputoitujen urheiluliitto IWASF.

Yleisurheilukilpailut kestävät kuusi päivää. Suomalaiset Leo-Pekka Tähti ja Esa-Pekka Mattila osallistuvat 100 metrin lisäksi 200 ja 400 metrille. Edellisissä kaksi vuotta sitten Taipeissa järjestetyissä Maailmankisoissa Tähti oli 200 metrillä toinen ja 400 metrillä kolmas.

Lähteet: YLE Satakunta