1. yle.fi
  2. Uutiset

Karaokeravintola paloi Pulkkilassa

Pulkkilan keskustassa, Pohjois-Pohjanmaalla syttyi aamuyöllä vanha karaokeravintola Honkalinna palamaan. Tuli pääsi leviämään ullakkotiloista hirsirakenteisen ravintolan toiseen kerrokseen. Jälkisammutus on käynnissä.

Kotimaan uutiset
YLE / Antti Pylväs

Nelostien varrella, taajaman keskustassa oleva ravintolapalo aiheuttaa paljon savua, ja alueelta on evakuoitu muutamia omakotitaloja. Jokilaaksojen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin mukaan ravintolassa ei ollut palon syttyessä ketään sisällä ja henkilövahingoilta on tiettävästi vältytty.

Paloa on ollut sammuttamassa kuusi yksikköä vahvistettuna säiliöautoilla, nostolava-autolla ja raivausautolla. Kaksikerroksinen, 200-neliöinen hirsirakennus on yksi Pulkkilan vanhimpia rakennuksia. Palomestari Tapio Saastamoinen arvioi, että rakennus on yli sata vuotta vanha. Palosta aiheutui yli 200 000 euron vahingot.

Ohikulkija havaitsi palon ja teki ilmoituksen tulipalosta hätäkeskukseen puoli neljän aikaan aamuyöllä. Palomestari Saastamoinen arvioi sammutustöiden jatkuvan pitkälle päivään asti. Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa. Talo paloi käyttökelvottomaksi. Purkutyöt aloitettiin sammutustöiden yhteydessä.

Pulkkila on Siikalatvan kunnan keskustataajama Pohjois-Pohjanmaalla.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi