Jortikka haluaa nälkää ja liikettä

Hannu Jortikka on nimetty jääkiekon SM-liigaseura Jokerien uudeksi päävalmentajaksi. Kakkosvalmentajaksi on nimetty Sami Ranta. Jortikan sopimus alkaa ensi keväänä ja kattaa myös kauden 2010-2011.

Urheiluvalmennus
Hannu Jortikka.
YLE

Jortikka ja Ranta korvaavat Jokerien valmennustehtävistä potkut aiemmin keskiviikkona saaneet Hannu Aravirran ja Antti Törmäsen.

Maalivahtivalmentajana ja joukkueenjohtajana jatkaa Jami Kauppi. Timo Lounio vastaa edelleen fysiikkavalmennuksesta.

- Päätös ei ollut helppo, mutta muutos tarvittiin, kommentoi Jokerien toimitusjohtaja Keijo Säilynoja. Jokerit on SM-liigan runkosarjassa viimeisenä, kun joukkue on pelannut 22 ottelua.

Hannu Jortikan sopimus kattaa ensi kevään sekä kauden 2010-2011. Jääkiekkoliiton valmennuksen johtajan Erkka Westerlundin kanssa on sovittu, että Jortikka hoitaa kaikki velvoitteensa ja jatkaa nuorten maajoukkueen valmentajana vuodenvaihteen MM-turnauksen loppuun asti.

Nälkää ja liikettä

Turkulainen päävalmentaja Hannu Jortikka haluaa helsinkiläisten peliin entistä enemmän nälkää. Hän myöntää, että tehtävä ei tule olemaan helppo.

- Ei tässä mitään taikatemppuja voi tehdä. Liikettä pitää löytyä enemmän ja kiekkoa pitää saada maalille, visioi Jortikka YLE Turun haastattelussa.

Jortikka aloittaa valmennuspestinsä heti. Keksiviikkoiltana hän ajeli vielä Turkua kohden, mutta lupasi aloittaa harjoitukset torstaiaamuna.

- Ensin vedän harjoitukset ja sitten Ouluun Kärppiä vastaan. perjantaina on vastassa Blues, joten homma alkaa heti.

Perhesyyt vetivät välillä Turkuun

Hannu Jortikka kertoo, että tämänkertaista päätöstä helpotti se, että hän viihtyi Jokereiden peräsimessä myös muutama vuosi sitten.

- Olisin halunnut jatkaa silloin, mutta isän sairaus toi takaisin Turkuun. Olen ollut nyt kaksi ja puoli vuotta poissa seuravalmennuksesta ja työskennellyt maajoukkueen kanssa. Valmennustyö on maistunut, joten halusin pata seuravalmentajaksi.

Jokerit ilman luotsia nuorten MM-kisojen aikaan

Hannu Jortikka jatkaa nuorten maajoukkueen valmentamista ja aikoo lähteä myös MM-kisoihin vuoden vaihteessa.

- Joillakin joukkueilla on pelaajia poissa silloin, mutta Jokereilta uupuu valmentaja. Näin Jokeri-johto päätti, selvittää Jortikka.

Lähteet: YLE Turku