1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aspen, colorado

Poutiaisen osallistuminen Aspenissa epävarma

Huono onni suomalaisen alppihiihdon ympärillä jatkuu. Suomen ykköslaskija ja maailmancupia johtava Tanja Poutiainen venäytti selkänsä harjoituksissa. Hänen osallistumisensa viikonlopun kilpailuihin Yhdysvaltojen Aspenissa on epävarmaa.

Aspen, colorado
Tanja Poutiainen.YLE

Aspenissa kilpaillaan lauantai-iltana Suomen aikaan alppihiihdon maailmancupin suurpujottelussa ja sunnuntaina vuorossa on pujottelu. Poutiaisella on kauden kahdesta ensimmäisestä kilpailusta alla ykkös- ja kolmosssijat Söldenistä ja Leviltä, joten tilanne Aspenin kilpailuihin lähtiessä on herkullinen.

Viime viikon perjantaina Poutiainen kuitenkin loukkasi selkänsä harjoituksissa. Rovaniemeläinen ei ole laskenut harjoituksissa perjantain jälkeen, jotta selkä on voinut rauhassa parantua viikonlopun kisoja ajatellen.

Poutiainen ei kaatunut harjoituksissa, vaan hänellä ollut aiemminkin vastaavanlaisia venähdyksen tapaisia kramppeja selässä.

- Tällä hetkellä aikomukseni on ottaa kortisoni- tai puudutuspiikki selkään torstaina tai perjantaina. Perjantaina aion osallistua Free Skiing harjoituksiin kisarinteessä ja lopullisen päätöksen suurpujotteluun osallistumisesta teen lauantaina, Poutiainen kertoi.

Suomen naisten maajoukkue on kahden laskijan voimin Aspenin kilpailuissa. Sanni Leinonen on päässyt valmistautumaan ilman suurempia ongelmia kilpailuihin. Aspenin kilpailut käydään lauantaina ja sunnuntaina kello 18.50 alkaen.

Lähteet: YLE Lappi

Lue seuraavaksi