Kouluja lakkautetaan useassa Pirkanmaan kunnassa

Kouluverkon tulevaisuutta pohditaan Tampereen ohella useassa pirkanmaalaisessa kunnassa. Osa kunnista sulkee kouluja jo ensi syksynä.

koulut
Koululaisia menossa taksin kyytiin.
YLE / Petri Aaltonen

Pälkäne lakkauttaa Salmentaan koulun ensi syksynä. Koulun rakennukset on tarkoitus myydä. Pälkäneellä on keskusteltu kouluverkon harventamisesta niin, että jäljelle jäisivät ainoastaan Pälkäneen keskustaajaman ja Luopioisten kirkonkylän koulut. Kylissä suunnitelmia on vastustettu kiivaasti.

Juupajoen kunta lakkauttaa Lylyn koulun. Koulussa on tällä hetkellä runsaat 20 oppilasta. Juupajoki keskittää opetuksen Korkeakosken ja kirkonkylän kouluun.

Kangasalla lykätään kyläkoulujen lakkautuspäätösten tekoa. Valtuustolle esitetään, että Sariolan ja Huutijärven koulun laajennus pyritään toteuttamaan vuosiin 2011 ja 2013 mennessä. Laajennusten toteutuessa pohditaan kyläkoulujen tulevaisuutta. Remontteja ei kuitenkaan valmistella uhan alla oleviin kouluihin, joita ovat Kautialan, Lahdenkulman, Raikun ja Vilpeilän koulut.

Hämeenkyrön kunnanhallitus esittää valtuustolle kolmen kyläkoulun lakkauttamista. Jumesniemen, Lavajärven ja Kostulan koulut suljettaisiin ensi syksystä alkaen.

Kouluverkon tulevaisuuden muotoa pohditaan lisäksi muun muassa Nokialla ja Punkalaitumella.

Lähteet: YLE Tampere