Niksu-koira Littoisista palkitaan

Kuusi koiraa saa tänä vuonna Suomen Kennelliiton sankarikoira-arvon ja kahdelle koiralle myönnetään erillinen kunniamaininta. Englanninspringerspanieli Niksu Littoisista saa kunniamaininnan.

koira

Sankarikoirat palkitaan 12. joulukuuuta Helsingin Messukeskuksessa Voittaja-näyttelyn yhteydessä. Suurin osa palkittavista koirista on tavallisia kotikoiria, jotka ovat toiminnallaan auttaneet pelastamaan yhden tai useamman ihmishengen. Lisäksi joukossa on yksi poliisikoira.

Niksu Littoisista puolusti lasta

Suomen Kennelliiton kunniamaininnan pokkaava englanninspringerspanieli Niksu toimi esimerkillisesti Littoisissa. Niksu oli aamulenkillä emännän, kolmevuotiaan lapsen ja perheen toisen koiran kanssa. Lapsi ajoi pyörällä.

Yhtäkkiä erään talon pihalla olevat viisi isoa koiraa kaatoivat aidan ja hyökkäsivät lasta kohti. Niksu puolusti lasta asettamalla etukäpälänsä tämän hartioille ja suojeli tätä omalla kehollaan. Koira suojeli lasta irvistäen ja täristen, kuitenkaan väistymättä lapsen päältä. Lopulta vieraat koirat lähtivät pois. Voidaan vain arvailla, mitä olisi voinut tapahtua ilman Niksua.

Tänä vuonna sankarikoirina palkitaan sekarotuinen Pöhnä, kääpiömäyräkoira Papu, kultainennoutaja Alma, valkoinenpaimenkoira Figo, saksanpaimenkoira Otto ja collie Mio. Erillisen kunniamaininnan saavat collie Jade sekä englanninspringerspanieli Niksu.

Lähteet: YLE Turku