Sankarikoira Mio pelasti luhtitalon asukkaat

Lempääläläinen collie Mio saa Suomen Kennelliiton sankarikoira-arvon. Mio herätti omistajansa, kun luhtitalo syttyi palamaan Lempäälän Kuokkalantiellä heinäkuussa.

sankarikoira

Pitkäkarvainen collien Mion omistajat heräsivät heinäkuisena yönä koiransa levottomaan liikehdintään ja murinaan. Herätessään Mion emäntä huomasi valoa olohuoneen ikkunasta. Hän nousi ylös ja meni katsomaan, mistä valo tuli. Tässä vaiheessa naapurin parveke oli jo ilmiliekeissä.

Mion emäntä herätti muut naapurit, jotka vielä nukkuivat kuuden asunnon luhtitalossa. Onneksi kaikki kotona olleet saatiin ulos ennen kuin palo alkoi levitä.

Emäntä on vakuuttunut, että Mion ansiosta talon asukkaat säästyivät pahemmilta vaurioilta. Yö oli ollut tuulinen, ja tuli oli siksi levinnyt todella nopeasti. Heidän oma palohälyttimensä ei ollut reagoinut mitenkään.

Lemmikit palkitaan joulukuussa

Kennelliitto palkitsee tänä vuonna kaikkiaan 8 koiraa. Sankarikoirat palkitaan 12.12.2009 Helsingin Messukeskuksessa Voittaja-näyttelyn yhteydessä. Suurin osa palkittavista koirista on tavallisia kotikoiria, jotka ovat toiminnallaan auttaneet pelastamaan yhden tai useamman ihmishengen.

Tänä vuonna sankarikoirina palkitaan Mion lisäksi sekarotuinen Pöhnä, kääpiömäyräkoira Papu, kultainennoutaja Alma, valkoinenpaimenkoira Figo ja saksanpaimenkoira Otto. Erillisen kunniamaininnan saavat collie Jade sekä englanninspringerspanieli Niksu.

Sankarikoiria on palkittu vuodesta 1997 lähtien.

Lähteet: YLE Tampere