1. yle.fi
  2. Uutiset

Luumäki-Imatra kaksoisraiteen suunnittelu on alkanut

Ratahallintokeskus esittelee hanketta yleisötilaisuuksissa joulukuussa. Lisäraide ja nykyisen raiteen parantaminen mahdollistaa jopa 200 km tuntivauhdin junille.

Luumäki
Juna, rata
Raine Martikainen / Yle

Luumäen ja Imatran välinen kaksoisraiteen yleissuunnittelu on alkanut. Ratahallintokeskus esittelee hanketta yleisötilaisuuksissa Lappeenrannassa, Luumäellä ja Imatralla vajaan kahden viikon kuluttua.

Yksiraiteiselle, vilkkaasti liikennöidylle Luumäki-Imatra-välille suunnitellaan uusi lisäraide sekä nykyisellä radalla junien nopeuden ja akselipainon noston edellyttämät parantamistoimet. Hanke ei sisällä Imatrankosken radan eikä Imatran kolmioraiteen suunnittelua.

Lisäraide ja nykyisen radan parannus mahdollistavat henkilöliikenteen nopeuden nostamisen 160-200 kilometriin tunnissa ja tavarajunien akselipainon kasvattamisen 25 tonniin.

Tie- ja rautatieliikenteen liikenneturvallisuutta parannetaan mm. tasoristeyksiä poistamalla.Ratahallintokeskus suunnittelee myös melun- ja tärinäntorjuntaa lähiympäristössä.

Yleisötilaisuuksia kunnissa

Ratahallintokeskus järjestää yleissuunnitteluvaiheessa kaksi yleisötilaisuutta kussakin suunnittelualueen kunnassa. Tilaisuuksissa esitellään kaksoisraiteen suunnitteluun liittyviä toimenpiteitä ja vaikutuksia. Yleisötilaisuudet ovat avoimia kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Kansalaisilla on mahdollisuus tutustua suunnitelmiin ja esittää niistä mielipiteensä 1.12.2009 alkaen. Yleissuunnitelma valmistuu syksyllä 2010. Hankkeen rakentaminen alkaa aikaisintaan vuonna 2012.

Lue seuraavaksi