Ilmajoen oopperan ennakkomyynti yllätti

Ilmajoen Musiikkijuhlat on yllättynyt ensi kesänä kantaesitettävän Taipaleenjoki-oopperan saamasta suosiosta. Oopperan lipuista on varattu tai myyty jo kolmasosa eli parisentuhatta lippua.

oopperat
Ilmajoen musiikkijuhlien Pohjalaisia -ooppera.
Ilmajoen musiikkijuhlien Pohjalaisia -ooppera.Ilmajoen Musiikkijuhlat

Koskaan aikaisemmin Ilmajoen oopperoiden myynti ei ole edennyt tähän tahtiin. Erityisesti ryhmät ovat asialla, kertoo toiminnanjohtaja Sari Mäkinen. Oopperan libreton on kirjoittanut Panu Rajala ja oopperan on säveltänyt Ilkka Kuusisto.

Taipaleenjoki on kymmenes Ilmajoen Musiikkijuhlien tuottama, uusi kotimainen ooppera. Ooppera on tarina kahden vastapuolen runoilijan, komppaniapäälliköt Yrjö Jylhän ja Jevgenij Dolmatovskin, kokemuksista ja tuntemuksista talvisodassa, Taipaleenjoen taisteluissa. Jylhä johti Soinin miehistä koostuvaa komppaniaa.

Oopperan ohjaa Tuomas Parkkinen. Kapellimestarina toimii Mikk Murdvee. Päärooleissa nähdään Jylhänä Juha Kotilainen, Dolmatovskina Jyrki Anttila, Jylhän vaimona Kirstinä Helena Juntunen ja lottana Tiina-Maija Koskela.

Lauantaina koelaulu

Ilmajoen Musiikkijuhlat järjestää lauantaina Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistolla Seinäjoella oopperakuoron koelaulutilaisuuden. Samalla etsitään kahta noin kymmenvuotiasta tyttöä Varpu-tytön rooliin. Perjantaihin mennessä koelauluun oli ilmoittautunut 24 tyttöä.

Lunta kesällä lavasteeksi

Talvisota-aiheisen oopperan lavastus on haasteellinen. Kyrönjoen rantaan tarvitaan kesäkuussa lunta, paljastaa toiminnanjohtaja Sari Mäkinen.

- Emme todellakaan toivo lunta taivaalta, mutta jollain tavoin sitä täytyy lavasteeksi kehitellä, jotta saamme talvisen maisemakuvan aikaan.

Lähteet: YLE Pohjanmaa