Leikkauksen mykistämä Julie Andrews toipui konsertoimaan

Etenkin musikaalirooleistaan maailmankuulu Julie Andrews palaa konserttilavalle ensi kerran 30 vuoteen. Andrews menetti lauluäänensä epäonnistuneessa äänihuulileikkauksessa 12 vuotta sitten eikä tuolloin olettanut esiintyvänsä enää koskaan. Hänen managerinsa sanoo Andrewsin äänen kuitenkin palanneen osittain.

Lontoossa toukokuussa järjestettävän konsertin ohjelmassa on lauluja viideltä vuosikymmeneltä. Monet ovat juuri niitä muun muassa Sound of Musicista ja Maija Poppasesta tuttuja sävelmiä, jotka tekivät Andrewsista kuuluisan ja toivat hänelle viisi Oscaria.

Kuninkaallisen filharmoniaorkesterin säestämässä konsertissa laulaa Andrewsin lisäksi viisi solistia. Andrews myös lukee otteita lastenkirjasta Simeon's Gift, jonka hän on kirjoittanut yhdessä tyttärensä Emma Walton Hamiltonin kanssa.

Andrewsin ääni kärsi perusteellisesti vuonna 1997, kun hänen äänihuulistaan leikattiin kyhmyjä. Hän kertoi tuolloin, että jäljelle jäivät vain matalat äänet. Äänen palaamisesta kertonut manageri ei täsmentänyt, millainen se nykyään on.

Vaikka Andrews ei ole kyennyt laulamaan ammattimaisesti, valkokankaalta hän ei ole kadonnut. Hän on esittänyt kuvitteellisen Genovian valtion kuningatarta Prinsessapäiväkirjoissa ja antanut puheäänen kuningattarelle myös Shrek-filmeissä.

Andrews sanoo olevansa erittäin onnellinen saadessaan laulaa jälleen synnyinmaassaan, josta hänen uransa aikoinaan lähti lentoon.