1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Saukkovaara (talviurheilukeskus)

E.on jatkaa tuulimittauksia Kainuun vaaroilla

E.on Kainuu jatkanee tuulimittauksia Paltamon Kivesvaaralla ja Ristijärven Saukkovaaralla vielä noin kaksi vuotta. Ensi vuoden alkupuoliskolla yhtiö mahdollisesti aloittaa suunnittelu- ja lupaprosessin tuulivoimaloiden rakentamiseksi. Yhtiö myös harkitsee aloittavansa tuulimittauksia muillakin vaaroilla.

Saukkovaara (talviurheilukeskus)
Tuulivoimala
YLE

Tuulen voimakkuuden ja -suunnan mittaukset jatkuvat Kivesvaaralla ja Saukkovaaralla. E.on aikoo tehdä mittaustuloksista johtopäätöksiä keväällä.

Energiayhtiö harkitsee käynnistävänsä ensi vuoden alkupuolella tuulivoimaloiden vaatiman maankäytön suunnittelun ja lupaprosessin Kives- ja Saukkovaaroilla. Suunittelun mahdollinen aloittaminen ei vielä tarkoita voimaloiden rakentamisen varmistumista Kivesvaaralle tai Saukkovaaralle. Yhtiö haluaa selvittää, mitkä ovat muut otolliset paikat sisämaassa tuulivoimaloiden sijoittamiseksi, kertoo E.on Kainuun tuotantojohtaja Antti Kangas.

- Vuoden 2010 ensimmäisellä vuosipuoliskolla pyrimme tekemään ensimmäisen arvion, jonka perusteella tarkastellaan mittausten laajentamista muille vaara-alueille ja mahdollisesti aletaan edetä Kivesvaaran ja Saukkovaaran rakentamishankkeiden kohdalla varovaisesti. Ensimmäiset 1-2 vuotta ovat lähinnä ympäistövaikutusten arviointia ja maankäytön suunnittelua.

Tuulimittaukset alkoivat Saukkovaaralla helmikuussa 2009. Antti Kankaan mukaan riittävät tutkimukset Saukko- ja Kivesvaaroilla on tehty arviolta helmikuussa 2012.

Lähteet: YLE Kainuu

Lue seuraavaksi