Varsinais-Suomi ei vielä houkuttele Ypäjää

Ypäjän kunta pitää edelleen kiinni yhteistyöstä Forssan seudun kanssa vaikka kunta tekee yhteistyötä Varsinais-Suomeen kuuluvan Loimaan kanssa. Ypäjä vastikään päätti ryhtyä jätevesiyhteistyöhön Loimaan vesihuoltoliikelaitoksen kanssa

Ypäjä
Ypäjä tunnetaan hevosistaan. Hevospatsas Ypäjän keskustassa
Heidi Cavén

Ypäjä sijaitsee sijaitsee Lounais-Hämeessä aivan Varsinais-Suomen kupeessa. Kunnan tärkein yhteistyökumppani on Forssa, mutta varsinkin Ypäjän länsi- ja pohjoisosista on lyhempi matka Loimaalle kuin Forssaan. Etäisyyksillä perusteellaan myös jätevesiyhteistyötä.

- Jätevesien johtaminen Loimaalle kannattaa siksi, että viemärikilometrejä täytyy rakentaa vähemmän, sanoo Ypäjän kunnanjohtaja Sinikka Malin.

Sinikka Malinin mukaan Ypäjä haluaa vastakin suuntautua Hämeeseen. Esimerkiksi Ypäjän terveydenhuolto tuotetaan Forssan seutukunnan kanssa.

- Toinen kysymys on, miten maakuntahallinnon tulevat näkymät kenties vaikuttavat meihin, miten kauas meidän maakunnan keskuksemme kenties siirtyy vai siirtyykö se jonnekin. Mutta tällä hetkellä ajattelemme, että oman seudun rakenteet ovat hyviä, Sinikka Malin jatkaa.

Lähteet: YLE Häme