1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Vaarallinen vankikarkuri kiinni Saksassa

Huipputurvallisesta saksalaisvankilasta torstaina karannut, aseistautunut ja vaarallinen mies jäi kiinni sunnuntaina. Toinen karkureista, murhatuomiota istunut mies, on yhä vapaalla jalalla.

Toinen karkuri tavoitettiin Mülheimin kaupungista, kun ohikulkija huomasi sivukadulla etsintäkuulutetun BMW:n. Vangin kanssa karanneesta toisesta miehestä ei kuitenkaan ole mitään havaintoa sitten lauantain, jolloin miehet varastivat kyseisen auton esseniläiseltä avioparilta.

Lauantaina Düsseldorfin oikeusvirasto kertoi, että vankilan vartija on pidätetty avunannosta turvakameroiden taltioiman videon perusteella. Epäilty vartija ei ole myöntänyt eikä kiistänyt osuuttaan 46- ja 50-vuotiaiden vankien pakoon. Miehet olivat pääseet läpi Aachenin vankilan lukituista ovista avaimilla ja saivat ladattuja aseita.

Länsirajalla pelottava viikonloppu

Jo kolme sivullista on viikonlopun aikana joutunut karkureiden uhriksi.

Paetessaan miehet hyökkäsivät kahden vankilatyöntekijän kimppuun ennen kuin pakottivat 19-vuotiaan naisopiskelijan ajamaan kohti Kölniä. Polttoaineen loputtua perjantai-iltana he jättivät auton kuljettajineen. Uusi pakoväline löytyi lauantaina, kun miehet veivät pariskunnan mustan BMW:n ja lompakot.

Miehiä pidetään poikkeuksellisen vaarallisina. Heidät on tuomittu muun muassa murhasta ja murhan yrityksestä. Poliisi on varoittanut länsirajan asukkaita aseistetuista karkureista.

Aachenin vankila sijaitsee noin 70 kilometriä Kölnistä länteen. Poliisi on haravoinut aluetta lukuisten yleisövinkkien pohjalta ja tarkastanut mahdollisia piilopaikkoja aina autioista huvimajoista lähtien.