YLEn televisiokanavilla aiempaa enemmän viihdettä

YLEn televisiokanavien tarjonta muuttui viime vuonna aiempaa viihteellisemmäksi, kertoo liikenne- ja viestintäministeriön televisiotarjontatutkimus. Faktapainotteisia ohjelmia oli kuitenkin YLEllä edelleen yli puolet tarjonnasta.

kulttuuri

Vuosittaisen tutkimuksen mukaan YLEn TV1, TV2, FST5 ja Teema tarjosivat kokonaisuutena hyvin kattavan ohjelmakirjon ja erittäin kotimaisen ohjelmiston.

Tutkimuksessa olivat mukava antenniverkossa vapaasti saatavilla olevat televisiokanavat TV1, TV2, FST5, Teema, MTV3, Sub, Nelonen, JIM, Urheilukanava ja The Voice / TV Viisi. Kaikkiaan viihde, ulkomainen fiktio ja urheilu hallitsevat yhä kymmenen valtakunnallisen televisiokanavan ohjelmatarjontaa.

Kanavista monipuolisimpia olivat täyden palvelun FST5 ja TV2 sekä MTV3. MTV3 oli selvästi lisännyt monipuolisuuttaan. Seuraavaksi monipuolisin kanava oli TV1, joka oli puolestaan kaventanut tarjontaansa.

Suurimmat kotimaiset ohjelmaluokat vuonna 2008 olivat ajankohtais- ja asiaohjelmat sekä viihde ja urheilu. Kymmenen kanavan yhteenlasketun ohjelmiston kotimaisuusaste laski 55 prosenttiin vuonna 2008. Vuotta aiemmin kotimaisuusaste oli 60 prosenttia.

Lähteet: YLE Uutiset