BB-Sami: Unikavereita on jo ikävä

Sami Kallvikbacka on elänyt reilu viikon BB-talon ulkopuolella. Unikavereita on yhä ikävä. BB-keikka ei kaduta, kokemukset kasvattivat Samia ihmisenä.

Sami (Bb Suomi 2009)
Kaje Komulainen / YLE

Edellisiä kausia seuraamalla tuli mielikuva, että ei tuo voi olla niin rankkaa, sanoo BB-Sami. Tunneskaalat, mitä siellä käydään läpi, näyttävät niin hurjilta. Hän ei itse uskonut itse päätyvänsä mukaan näihin tunteiden kuohuntoihin. Toisin kävi, Samin mukaan tekeminen on talossa vähissä ja siksi kaikkeen touhuun menee helposti syvälle sisään.

- Ei siellä ole kauheasti tekemistä, suurin osa ajasta on vain sitä omaa toimimista. Kun joku varastohuoneen ovikin aukeaa, niin sitä vain juoksee kuin pikkulapsi sinne ovelle.

Toilaltuakin tuli, sen BB-talon elämän kokenut Sami myöntää.

- Joukossa ihminen näköjään muuttuu tuommoiseksi. Tonin ja Ason kanssa se loppuaika oli yhtä spedeilyä.

Katumusta mies ei tunne. Kokemuksena BB-aika oli hyvä ja kasvattava. Sami toivookin, että ennätti talossa olleessaan miettiä elämänarvojaan uusiksi. Sami aikookin suhtautua asiaan aiempaa aikuismaisesti, eikä aina halua lähteä kaikkeen mukaan.

Unikavereita on ikävä

BB-taloa Sami pitää armeijan kaltaisena koettelemuksena. Armeija on toki fyysisempi, mutta BB-talon suljettu miljöö on henkisesti rankempi.

Peiton heiluttelusta talossa tunnetuksi tullut Sami kertoo jo oppineensa nukkumaan ilman heiluvaa peittoa. Kyllä peitto toimii oikeastaan ilman heilumistakin, eikä vaikuta uneen.

- Ilmastointi siellä oli kovalla, en tiedä vaikuttiko se tuuletus siihen, että peitto saattoi öisin vähän heilahdella, hän toteaa pilke silmäkulmassa.

Mies kuitenkin on jo ennättänyt kaivata petiinsä seuraa. Unikavereita hänellä on jo tullut ikävä, etenkin Asoa.

- Kyllä hotellissa tuli sanottua Asolle hyvää yötä, mutta eihän sieltä mitään vastausta kuulunut.

Julkisuus hyödyksi

- Olen kyllä ajatellut jatkaa edelleen esimerkiksi karaokejuontajan hommia, toteaa Sami töihin paluustaan.

Lisätöitäkin on luvassa. Pikkujouluaikaan hän käy erään ravintolaketjun pikkujouluissa ja erään vaatemerkin kanssakin on yhteistyötä vireillä.

Samin bändi Epäreilu Evoluutio jatkaa keikkailua entiseen tahtiin. Ennen BB:a bändi ei ollut kauhean aktiivisesti toiminnassa, eikä lisäjulkisuuskaan ainakaan näillä näkymin saa mitään suuria suunnitelmia aikaiseksi.

- Voisihan sitä tietenkin tehdä nykäset ja lähteä keikkailemaan enemmän. Tai sitten ruveta strippaamaan, se on toinen vaihtoehto.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa