Päiväntasaajan Guinean johdossa jatkaa Teodoro Obiang

Keskiafrikkalaisen Päiväntasaajan Guinean presidenttinä jatkaa Teodoro Obiang Nguema, joka on saanut 96,7 prosenttia äänistä. Hallituksen nettisivuilla kerrottiin alustavasta tuloksesta sen jälkeen, kun neljäsosa äänistä oli laskettu.

Ulkomaat

Obiang tuli pienen afrikkalaisvaltion johtoon 30 vuotta sitten ja aloittaa nyt seitsemännen kautensa presidenttinä. Edellisissä vaaleissa vuonna 2002 Obiang sai 97,1 prosenttia äänistä.

Tämänkertaisten vaalien tulos ei ollut yllätys tarkkailijoille ja Obiangin arvostelijoille, joiden mielestä vaalit eivät täyttäneet demokraattisia vaatimuksia. Obiangilla ei ollut uskottavia vastaehdokkaita eikä ulkomaisia tiedotusvälineitä päästetty tarkkailemaan vaalia.

Päiväntasaajan Guinea on runsaan puolen miljoonan asukkaan maa, jolla on mittavat öljyvarat. Obiang on pyrkinyt tekemään maastaan merkittävän öljyntuottajan samalla, kun maan ihmisoikeusloukkaukset ovat herättäneet arvostelua ulkomailla.

Köyhyys on Päiväntasaajan Guineassa laajalle levinnyttä, vaikka talouskasvu on ollut rivakkaa ja kansantulo henkilöä kohti yksi maailman korkeimmista.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset