1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Popin kuningas Michael Jackson on kuollut

Popin kuninkaaksi kutsuttu laulaja Michael Jackson on kuollut. Jackson kuoli Los Angelesissa torstai-iltapäivällä paikallista aikaa. Hän oli 50-vuotias. Kuolinsyyntutkinta alkoi perjantaina.

Michael Jacksonin Thriller (1982) on kaikkien aikojen myydyin albumi. Kuva on samalta ajalta. Kuva: SonyBMG

Pelastushenkilökunta hälytettiin Jacksonin kotiin Malibussa puolenpäivän jälkeen torstaina. Jackson kiidätettiin UCLA:n sairaalaan, missä häntä yritettiin elvyttää. Poptähti oli kuitenkin jo kuollut.

Kuolemansyyntutkija on vahvistanut, että Jackson julistettiin kuolleeksi sairaalassa kello 14.26 paikallista aikaa torstaina. Kuolinsyyntutkimus käynnistettiin heti perjantaina. Jacksonin kuolinsyyntutkinta saattaa kestää useita viikkoja, Los Angelesin kuolinsyyntutkijan edustaja kertoi perjantaina.

Jacksonin asianajajan mukaan laulaja käytti kipulääkkeitä tanssivammojen vuoksi. Lääkkeiden on arveltu aiheuttaneen tähden kuoleman, mutta varmuutta asiasta ei saada ennen verinäytteiden tutkintaa.

Jacksonilla kolme lasta

Jacksonilta jäi kolme lasta: Prince Michael I, Paris Michael ja Prince Michael II. Hän oli kahdesti naimisissa, Elviksen tyttären Lisa Marie Presleyn ja Debbie Rowen kanssa. Kummatkin liitot päättyivät eroon.

Michael Jackson tuli kuuluisaksi jo lapsena Jackson 5 -yhtyeessä, jossa hän esiintyi sisarustensa kanssa. Sittemmin Jacksonin soololevyt, muun muassa Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991) ja HIStory (1995) tekivät hänestä yhden maailman tunnetuimmista ja myydyimmistä artisteista.

Thriller yhä ostetuin levy

Jacksonin Thriller-albumi on yhä maailman kaikkien aikojen ostetuin levy arviolta yli 100 miljoonalla myydyllä kappaleella.

Michael Jackson eli käytännössä eristäytyneenä vuodesta 2005 lähtien, jolloin hänet edellisen kerran vapautettiin lasten seksuaaliseen ahdisteluun liittyneistä syytteistä.

Maaliskuussa Jackson ilmoitti kuitenkin palaavansa konserttilavoille. Hänen kerrotaan harjoitelleen kiertuettaan varten Los Angelesissa viimeiset kaksi kuukautta.