1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Musiikkitallenteet

Matti Salmisen ja Polyteknikkojen levy myi platinaa

Polyteknikkojen Kuoron ja Matti Salmisen Joulu on meillä -levy on myynyt platinaa. Levy on kautta aikojen myydyin suomalainen mieskuorolevy. Levy julkaistiin vasta 7. lokakuuta, ja nyt sitä on myyty lähes 40 000 kappaletta.

Matti Salminen on laulanut levyllisen Turku-aiheisia lauluja. Kuva: YLE / Aleksi Hakala

Menestyksen saattelemana kuoro päätti liittyä levyllään mukaan Hyvä joulumieli -keräykseen. Jokainen 30 000 kappaleen platinarajan ylityksen jälkeen myyty levy kerää euron hyväntekeväisyyteen.

- Päätimme osallistua keräykseen, koska haluamme luoda hyvää joulumieltä ja jakaa menestystämme, kuoron puheenjohtaja Markus Lehtonen kertoo.

Levy toteutettiin omakustanteena

Rakkaimpia joululauluja sisältävä Joulu on meillä -levy toteutettiin yhteistyössä laulutaiteilija, professori Matti Salmisen kanssa. Lämminsointisen teekkarikuoron, kuningasbasson ja tunnelmallisten joululaulujen yhdistelmä on herättänyt suurta kiinnostusta.

Näin nopeasti saavutettu platinalevyrajan ylitys yllätti sen tekijät senkin vuoksi, että levy toteutettiin omakustanteena. Isosta kuorosta löytyi monenlaisia osaajia, joten muun muassa kaikki levytuotannon käytännön asiat hoidettiin itse, jopa oman kustannusyhtiön perustamisesta lähtien. Myös menestyksekäs myynti on organisoitu kuorolaisten omin voimin.