Minna Sirnö: Vasemmistopuolueet ja Vihreät yhteistyöhön vaalien alla

Kuidun liekkiä ei puhalleta vielä sammuksiin. Tampereen Radion aamukahvivieraana käynyt Sirnö tahtoo Vasemmistoliiton, SDP:n ja Vihreät yhteisten vaaliteemojen alle tulevissa eduskuntavaaleissa.

Minna Sirnö

Kuitu Finland on muodostunut Pirkanmaalla taantuma-ajan symboliksi. Yritykset saada liiketoiminta palautettua vuosi sitten konkurssiin kaatuneeseen yritykseen sortuivat jälleen viime viikolla.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Minnä Sirnö ei ole kuitenkaan valmis puhaltamaan sammuksiin heikosti lepattavaa toivon liekkiä Kuidun toiminnan jatkumisesta Valkeakoskella.

- Luotan siihen, että me 18 pirkanmaalaista kansanedustajaa teemme kaikkemme lähiviikkojen aikana. Jos kyseessä on elinkelpoinen firma, kuten Kuidun tapauksessa on, Finnveran sääntöjen väliaikainen tai pysyvämpi rukkaaminen paikallaan.

Sirnö muistuttaa, että Kuidun tapauksessa kerrannaisvaikutukset heijastuvat paljon laajemmalle kuin ainoastaan 200 työpaikkaan.

Kouluverkkouudistus edistää eriarvoistumista

Tampereen kouluverkkoselvitys on herättänyt kiivaan keskustelun kaupungin koulujen tulevaisuudesta. Minna Sirnö uskoo, että lapset laitetaan taas maksamaan lama-ajan laskua.

Erityistä huolta hän kantaa alueiden eriarvoistumisesta.

- Olen huolissani siitä, että onko meillä alueita, joissa on liian hiljaisia vanhempia puolustamaan lastensa kouluja. Samaan aikaan on äänekkäiden vanhempien alueita, jotka pystyvät vaikuttamaan poliittiseen päätöksentekoon.

Vasemmistopuolueet yhteisten teemojen alle

Kokoomuksen tunnustelu porvaripuolueiden yhteistyöstä vuoden 2011 eduskuntavaaleihin tyrmättiin Keskustan toimesta alkuunsa. Vasemmistopuolueiden yhteistyöhön vaalien alla Minna Sirnö suhtautuu huomattavan paljon positiivisemmin.

- Asia oli esillä jo ennen edellisiä vaaleja. Uskon, että Vasemmistoliiton ja SDP:n välillä löytyisi varmasti paljon yhteisiä teemoja. Toivoisin, että myös Vihreät olisivat mukana tässä tiiviimmässä yhteistyössä, Sirnö linjaa.

Yhteistyötä voivat edesauttaa myös tuoreet voimat molempien vasemmistopuolueiden johdossa.

- On mielenkiintoista, kun molemmilla puolueilla on nuori, uusi puheenjohtaja. Myös keskustelukulttuuri voi avautua uusille urille.

Hallituksen ja opposition välejä on hiertänyt erityisesti veronalennusten tekeminen ja pääministerin puheet hyvätulosten veronkorotuksista on ”taantuman sotakorvauksina” on otettu oppositiossa ilolla vastaan.

- Eduskunnassa oppositio tulee varmasti pitämään huolen, että Vanhanen lunastaa viikonlopun sanansa, Sirnö toteaa.

Lähteet: YLE Tampere