1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulosmarssi

Työntekijöiden ulosmarssi ei vaikuta Lapin lentoliikenteeseen

Lentoasemien terminaalityöntekijöiden ulosmarssi ei vaikuta Lapin lentokenttien liikenteeseen. RTG Ground Handlingin aluepäällikkö Johan Juujärvi Rovaniemeltä sanoo, että Ivalossa ja Kuusamossa lentoja ei ole enää maanantaina, ja Rovaniemen, Kittilän ja Kemin lentokentillä toiminta pyörii esimiesvoimin normaalisti.

Kuva: Heini Holopainen / YLE

Lapissa Kemin ja Rovaniemen lentokentillä osa terminaalityöntekijöistä poistui työpaikalta ammattiliiton ulosmarssisuosituksen mukaisesti.

Vantaalla ja eräillä muilla lentokentillä terminaalien työntekijät marssivat maanantaina kello 15 ulos työpaikoiltaan vastalauseena töitten ulkoistamiselle. Ulkoistamisen myötä työt muuttuvat pätkätyöuriksi.

Ulosmarssiin osallistuu esimerkiksi Helsinki-Vantaalla noin 500 terminaalin kuormaus- ja lähtöselvitystyöntekijää. Myös Oulun lentokentällä on paljon ulosmarssiin osallistuvan RTG Ground Handlingin työntekijöitä.

Työntekijät töihin tiistaina aamupäivällä

Ilmailualan Unioni IAU:n liittosihteeri Juha-Matti Koskisen mukaan työntekijöiden on määrä palata töihin tiistaiaamuna kello 10.

Finnairin mukaan lentojen myöhästymiset ja peruuntumiset ovat mahdollisia. Finnair kehottaa matkustajia muun muassa välttämään tässä tilanteessa lähtöselvitettävän tavaran mukaanottoa.

Ilmailualan Unioni IAU vastustaa päätöstä siirtää normaaleissa työsuhteissa toimivien työntekijöiden työtä osaksi vuokrayritysten ydinbisnestä.