1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sotaveteraanit

Porvoossa vietetty kiitospäivää veteraaneille

Porvoossa on tänään vietetty kiitospäivää veteraaneille. Useat yritykset ovat tarjonneet veteraaneille palvelujaan maksutta tai merkittävin alennuksin. Kiitospäivään osallistuvia yrityksiä on kaikkiaan yli 50.

sotaveteraanit
kiitosjuliste
Porvoolaisyrittäjät kiittivät sodan muistopäivänä veteraaneja tarjoamalla ilmaisia palveluja.YLE

Suosituimpia palveluja olivat useiden ravintoloiden tarjoamat maksuttomat lounaat.

Lounaalle osallistuivat myös sotaveteraani Eino Metsola sekä vaimonsa Anja.

Pariskunta oli iloinen veteraanien muistamisesta, mutta toivoisi vielä enemmän huomionosoituksia jatkuvasti harvenevalle joukolle.

- Saisi vielä enemmänkin muistaa, lausahti Eino Metsola. Mitä enemmän vanhetaan, niin jäljellä oleville voisi antaa apua ja arvostusta enemmänkin.

Vaimonsa Anja Metsola toivoi myös veteraaneille enemmän huomiota.

- Veteraaneja on kuitenkin enää hyvin vähän, hän totesi. He ovat kuitenkin viettäneet siellä nuoruutensa ja antaneet parhaimmat vuotensa.

Yritykset innolla mukana

Kiitospäivän kampanjaan on osallistunut yli 50 yritystä. Osa on tarjonnut palvelujaan tänään suoraan veteraaneille ja osa muistaa heitä esimerkiksi vanhainkotien kautta.

Porvoon Seurahovi tarjosi tänään veteraaneille ja heidän puolisoilleen ilmaisen kotilounaan. Ravintolajohtaja Mika Meriläinen kertoi, että osallistuminen oli itsestään selvää.

- Kun tämä mahdollisuus tarjoutui, niin eipä sitä kauaa tarvinnut miettiä. Nuorempien sukupolvien velka on kuitenkin veteraanien suuntaan niin iso, että yrityksenä on helppo lähteä tällaiseen mukaan, Meriläinen sanoo.

Porvoolaisissa ravintoloissa lounasti päivän aikana parikymmentä veteraania puolisoineen.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi