Finavia auttaa kaaoksen purkamisessa Helsinki-Vantaalla

Ilmailualan Unionin järjestämän mielenilmauksen aikana matkustajien matkatavaroiden ja rahdin kuormausta yritetään hoitaa Helsinki-Vantaan lentokentällä yhteistyönä. Esimiesvoimien lisäksi Finnair on saanut apua yhtiön yhteistyökumppaneilta sekä Finavialta.

Kotimaa
Matkustajat etsivät matkatavaroitaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Myös Jyväskylän lentoasemalla odotellaan matkalaukkuja.
YLE

Finavian Helsinki-Vantaan lentoaseman apulaisjohtajan Esa Siposen mukaan tilanne on edennyt olosuhteisiin nähden hyvin ja matkatavaroiden rahtaaminen "näyttää sujuvan". Tiistaina alkuillasta Helsinki-Vantaan lentoasemalle oli jumittunut 6 000 laukkua.

Siposen mukaansa matkustajat ovat olleet rauhallisia, vaikka matkatavaroita on joutunut odottamaan tai niitä ei ole saanut ollenkaan. Moni matkustaja on lähtenyt pois asemalta.

- On paljon ihmisiä, jotka odottavat kotonaan tai muualla. Matkatavaroita on hyvin paljon halleissa, varastoissa ja purkamattomana kärryissä, Siponen kertoo.

Finavia on yrittänyt helpottaa kaaosta etsimällä matkatavaroille välivarastoja, josta ne voidaan myöhemmin välittää omistajilleen.

- Pyrimme auttamaan järjestyksen ylläpidossa, etteivät tavarat olisi hujan hajan, vaan helposti löydettävissä, Siponen sanoo.

Siponen pitää tilannetta harmillisena matkustajien kannalta. Hän harmittelee myös, että mielenilmauksesta johtuva tilanne vaikeuttaa myös niiden lentoyhtiöiden toimintaa, joita mielenilmaus ei koske.

Finavia on valtion liikelaitos, jonka ylläpitämään lentoasemien verkostoon kuuluu 25 lentoasemaa. Yhtiö ylläpitää lentoasemia ja hoitaa matkustajien ja matkatavaroiden tarkistukset.

Ilmailualan Unionin järjestämä kuormaus- ja lähtöselvitystyöntekijöiden mielenilmaus alkoi maanantaina iltapäivällä kahdelta.

Lähteet: YLE Uutiset