1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maahockey

Jääkiekkoa treenataan nyt simulaattorin avulla

Jyväskylässä avattiin maanantaina uudenlainen jääkiekon testaus- ja harjoittelukeskus Breakaway Hockey Center. Harjoittelukeskus on Pohjois-Euroopan ainoa yksilöharjoitteluun keskittyvä.

maahockey
Alexi Salonen kokeili ylämäkiasentoon säädettyä luistelumattoa Hockey Centerissä ja kertoi muovijään tuntuvan normaalia tahmeammalta.YLE Keski-Suomi / Matti Myller

Enää takapihoilla vanerilevyihin kiekkojen laukominen ei ole ainoa keino tuleville sinuhewallinheimoille ja teemuselänteille. Uusi testaus- ja harjoittelukeskus tarjoaa puitteet lajiharjoitteluun niin ammattikiekkoilijoille kuin junioreille.

- Tämä on jäätoimintaa tukeva toiminta. Ilman jääkiekkoharrastusta seurassa ei tule pelaajia edelleenkään. Tästä saadaan lisätunteja, Breakaway Hockey Centerin päävalmentaja Marko Pykälä sanoo.

Erityisesti keskuksessa on mahdollisuus yksilötaitojen kehittämiseen. Keskuksessa harjoitellaan keinojäällä sekä maan ensimmäisellä luistelumatolla ja laukaisusimulaattorilla. Juniorijoukkueiden kanssa on testattu myös sitä, minkälaisia harjoitusohjelmia joukkueille voidaan kehittää.

- Luistelumatto on juoksumatto, jossa luistellaan oikeilla luistimilla. Siinä on synteettistä jäätä päällä. Nopeutta voidaan säädellä ja luistelukulmaa voidaan säädellä. Täällä voidaan harjoitella lajitaitoja loistavissa olosuhteissa ympäri vuoden, Breakaway Hockey Centerin toimitusjohtaja Timo Salonen kertoo.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Lue seuraavaksi