1. yle.fi
  2. Uutiset

PMMP:n rohkeat sanoitukset kumpuavat ihmisten arjesta

Teosto-palkinnon saanut PMMP:n Veden varaan -levy sai erityisesti kiitosta sanoituksistaan, joissa tartutaan vaikeisiinkin aiheisiin. Yhtye ei tätä täysin allekirjoita ja myöntää toisinaan pohtivansa aiheiden rohkeutta.

viihde
YLE

PMMP:n Paula Vesalan mielestä heidän bändinsä ei käsittele kappaleissaan erityisesti vaikeita aiheita.

- Ne ovat vain aiheita, jotka itseä kiinnostavat ja jotka tulevat luontevasti biiseihin. Mutta pelkästään keikkailun takia on vähän erakoitunut, jolloin sitä levyä tehdessä märehtii, uskaltaako tällaisista aiheista puhua, sanoo Vesala.

Mira Luodin mukaan heidän kappaleidensa aiheet kehittyvät usein keikkabussissa.

- Paula tuo usein luettavaa ja aiheita bussiin, jossa niitä yhdessä käsitellään. Ne ovat ihan arkipäivän asioita, joista sitten vaihdetaan vahvoja mielipiteitä. Niistä ne aiheet sanoituksiin lähtevät, kertoo Luoti.

- Itse en suhtaudu kovin vakavasti tähän, sillä ne ovat vain biisejä. Sen takia on helppo ajatella, että aiheita on miljoona ja radiossa lauletaan yleensä rakkaudesta, niin ne loput aiheet jäävät meille, Paula Vesala jatkaa.

" Veden varaan PMMP:n paras levy"

Teosto-palkintoraadin perusteluissa kehuttiin myös Jori Sjöroosin tarttuvia melodioita sekä vanhan lauluperinteen yhdistämistä moderniin rockiin. Säveltäjä Sjöroosin mielestä Veden varaan on PMMP:n paras levy.

- Se johtuu siitä että se on myös tuorein levy. Siihen ei ole saanut vielä sellaista perspektiiviä, että huomaisi siinä virheitä.

Paula Vesalan mukaan Teosto-palkinto merkitsee tunnustusta hyvin tehdystä albumista.

- Joku muukin kuin minä ja bändi on sitä mieltä, että tämä on aivan fantastinen levy, hän nauraa.

-Kyllä sitä tulee usein mietittyä, että onhan tämä aivan hullun hommaa. Ja nyt on helpottava olo saada siitä työstä tällainen palkinto, sanoo puolestaan Mira Luoti.

Lähteet: YLE Uutiset / Ville Vedenpää

Lue seuraavaksi